çift anadal programı

hakkında gece gece entry yazılınca bende kaşındım yazıyorum şimdi.

çap denilen hede yapılacaksa fakülte içindeki uzak bölüm seçilmelidir. uzak bölüm derken misal; uluslararası ilişkiler-ekonomi, felsefe-matematik, endüstri mühendisliği-bilgisayar mühendisliği gibi ortak ders sayısı olabildiğince az bölüm seçilmelidir. eğer işletme okuyup ekonomi çap yapacaksanız yapmayın. yazıktır. iş bakımından eğer böyle bir avantaj sağlayacağını da düşünmeyin. ama güzel bir şeydir orası ayrı. eğer çap yapacağım diye dil öğrenmekten, sosyal hayattan kopmaktan, sevişmekten* uzak kalacaksanız değmez.

üniversite eğer fakülteler arası çap yapabilme imkanı sunuyorsa mesela gidilmek istenen ancak ösym yüzünden gidilemeyen bölümler okunabilir.

ör: tarih-hukuk. lakin dikkat edilmesi gereken husus hukuk çap yapılacaksa hayattan bazı şeyler gidebilir. çünkü iki bölüme zaman yetmeyecek ve sabrın sonunda isyan bayrağı çekilecekse "lan ben çap yapayım deyü masterlık notu yedim bitirdim uleyn" diyebilirsiniz.

en sonunda demek istenilen, gelecek nesli uyarmak isteyen şu entry der ki: "ey notu tavan yapmış zat, bi anlık gaza gelme. amin"