bugün

dell

teknik servisi insanı çileden çıkaran firma.
bilgisayarla ilgili sorunum, herhangi bir zamanda 1-2 dakika süreyle kilitlenmesi ve tüm bilgisayar oyunlarında aşırı fazla kasmasıydı ki dizüstümün 4gb ramı 1 gb ekran kartı ile bunlara ek olarak i5 işlemcisi olmasına rağmen. bunun üstüne müşteri hizmetlerini aradım ve her şey işte o zaman başladı.
+ iyi günler dell teknik servis. ben x, nasıl yardımcı olabilirim?
- iyi günler. bilgisayarımı 1 ay önce aldım ve 1 haftadır durup dururken donuyor.
+ tamam ben önce servis taginizi rica edeyim.
hazırlıklıydım hemen söyledim. sorunlarımı kaydettiler ve kendi web sitelerine girmemi söylediler. yaptım. ordan bir dosya indirtti ve bu dosyayı bilgisayarı yeniden başlatıp çalıştırmamı istedi.
+biraz sürecek ve bittiğinde düzelir büyük ihtimalle.
dediğini yaptım. tabi ki de düzelmemişti. tekrar aradım başka biri çıktı. aynı formalite yerleri geçelim. bu sefer bana bilgisayarı kapatıp fn tuşuna basarak tekrar açmamı istedi.
+burdan sonra harddisk testi yapacağız büyük ihtimalle sorun ondan kaynaklanıyor.
-peki yapalım. nasıl yapacağım onu?
+system test e gir ve orda en aşağıdaki custom teste tıkla.
onu da yaptım. birkaç saat sürdü bu test ve hiç bir hata çıkmadı test sonuçlarında. yine aradım. bu defa ram testi yaptırdı. teli kapatıp bekledim yarım saat kadar sonra bitti test. onda da sorun yoktu. artık aramaktan sıkıldım ama yine de aradım. bu sefer bayan açtı ilk defa. benzer konuşmlardan sonra
+sisteminize format atacağız. bu kesin çözüm olacaktır. şimdi bilgisayarla birlikte gönderilen windows dvdsini bulun.
-buraya bakıyorum ama yok. ben bulunca tekrar ararım.
evin altını üstüne getirdim ve buldum dvdyi. aradım yine.
+şimdi dvdyi takın.
-bakın ben artık sıkıldım bu işten. sabah 11'den bu saate kadar bilgisayarla uğraşıyorum. bıktım bundan. son olsun lütfen bu yaptırdığınız.
+anlıyorum zaten bu son olur. ben arkadaşlarımın yanında olsaydım ilk olarak format attırırdım.
personelin ukalalaştığını da gördükten sonra format işlemi başladı. bu işlem 15-20 dakika süreceği için telefonu kapattım. işlem bitti. tekrar aradım. mesai saati bitmişti.

bu şoku da atlattıktan sonra üstün seviyede teorik bilgisayar bilgim olmamasına rağmen yüksek performans göstererek drivers and utilities dvdsini bulup tüm sürücüleri yükledim. sonra da oyunu yükledim. tabiki düzelmemişti. sabah oldu. yine aradım. artık çok sıkıldığımı söyledim ama adam pek oralı değildi. catalyst programını sildirdi. bir anda oyunlardaki donmalar düzeldi. ama masaüstündeki ansızın kilitlenmeler devam ediyordu. ben bununla da yetindim. aramayı bıraktım. fakat 1 saat kadar sonra her şey eski haline döndü.
artık gözlerinden öfke kusan yaratık moduna geçmiştim. bir hışımla yine aradım. ama hiç sesimi yükseltmedim.
+ sorun ramde olabilir. sizden rami çıkarıp takmanızı istiyorum.(kadın hala emir veriyor. halimden haberi yok.)
- bakın bayan. dün sabahtan beri bununla uğraşıyorum. yaptırdıklarınızın hiçbir yararı olmadı. normal bir insan bunları yapmaz. benim de işim gücüm var. küçük bir sorun olsa tabiki haklısınız ama bu gayet açık şekilde telefondan telefondan halledilecek iş değil. teknik servisi mi yollayacaksınız bilmiyorum ama tamir edin şu aleti.
+ sessizlik... (15-20 sn)
-alo?
+bir saniye jan* beyle bir görüşeyim.
-peki. alıştım beklemeye zaten.
+daha derin bir sessizlik... tamam teknik servisi yolladık. birkaç gün içinde gelir.
-teşekkürler. iyi günler.
bekliyorum bakalım. gelip düzeltebilecekler mi???
edit: evet geldiler. anakartını değiştirdiler bilgisayarın. yani her şey değişti ama sorun hala devam ediyor. şimdi de yazılımla ilgili bir sorun olabilir dediler. durun bakalım daha neler göreceğiz?
büdüt: problem düzeldi sayılır. haftada 1-2 kere 1-2 dakikalık donmalar oluo ama çok da sorun teşkil etmiyor.