bugün

lise son öğrencisinin internetten arınma dönemi

sevgili sözlük,

bu başlığı açıp açmama konusunda çok düşündüm. çünkü biliyorum ki bir çok kullanıcı bu metnin altına "ergen" sözcüğü içeren bakınızlar verecek, versinler zaten.(vermezseniz adam değilsiniz olm.)ama ne ergeni, yaş olmuş 18, ehliyete yazılıcaz, sınav bi bitsin, ehliyeti ergeniz diye vermiyorlar değil mi?

benim değinmek istediğim nokta, dershnenin hızlandırmaları falan da başladı "düzgün artan ivmeyle hızlanan hareket" yapıyoruz bildiğin, haftada altı gün kliması bozuk, afedersin g.t kadar bi sınıfta, tatil modundan çıkamamış öğretmenler, herkesin sinirleri tepesinde, facebookta arkadaşların @bodrum @ceshme filan yazıyo, (@ceshme yazanı engelliyosun, ne lan o öyle!) senin ensende boza pişiyo, iyi bir yere atacaksın kapağı hayaller fezaya uzanmış.

mamafif, her zamanki gibi önünde bir sürü engel var. saçını yerçekimine karşı durabilecek modda jölelemiş apaçi sınıf arkadaşlarından,okul bitti diye mahallenin meczupuna dönmüş sadece gözlerini seçebildiğin en yakın arkadaşından veya en önde oturan, gözlüklü kaş bıyık parkorman'a dönmüş abladan bahsetmiyorum, durum vahim, internet.

sadece bu sözlükteki aktifliğim günde 3 saatimi alsa.. 3 saat 60.3=180'den 180 dakika olsa(sayısalım,evet.)raakiplerim o saatte dakkada bi sorudan 180 ygs veyahut 1.5dakka bi sorudan, 120 lys sorusu çözse, sıçtın.

ben sözlük dışında oyun falan oynasam, facebooka girsem bunları da üzerine ekledik miydi, en önde oturan yaban abla bize taktı geçti valla.

bunun üzerine eklenen anne dırdırı, baba nasihatı, hakkını helal etmeme, bir baltaya sap olamayacak olma gibi yine neticesi internet olan vaziyetlerden sonra, şu hızlandırma filan bi bitsin, kendimi internetten arındırmaya karar verdim. eminim ki bir çok çile dolduran gencimiz de bilinçaltnda bir yerlerde doğrunun bu olduğunu düşünüyor. (bu cümledeki gizli tanımı bulunuz.)

şimdi ben hızlandırmadan yeni geldim. biliyorum ki başta bizim sınıftaki, otistik hareketlerinden dolayı içten içe yağmur adam lakabını taktığım, saliseler içinde integral- türev- trigonometri hesapları yapan ve hepimizi hayretler içinde bırakıp çarpanlarımıza ayıran arkadaş başta olmak üzere herkes, yeni dağıtılan, kapağı tam açılamayan, ellenmemiş olmanın verdiği masum temizlikle kuzu gibi yatan matematik soru bankasını çözüyor.

yani kısacası hepsi bana tur bindiriyor.

önümde lysye 7 aya yakın bişey var(hesaplamadım şimdi tam.) bende mat2 ve analitik geometri hiç güzel şeyler çağrıştırmaya iki ders.sadece isimlerini duyduğumda idda kuponuna benzeyen karne notlarım canlanıyor gözümün önünde.

tutmayın beni test çözücem!

7 ayda ne yaptım yaptım, yapamadım mı? eh işte o zaman ailenin hayırsız evladı tacını kuzenimden almam gereken gündür, saygılar.

çözememişe tanım: çoğu lise sonun facebook- twitter gibi sosyal paylaşım(aha işte hep kullanmak istediğim o sözcük öbeği!) sitelerindeki hesabını dondurarak destek verdiği bir çeşit istemsiz boykot, mudur? evet.