bugün

lucid dreaming

her insana olur rüyadayken rüyada olduğunu anlamak fakat bunu kontrol etmek ve istediğin rüyayı görmek çok ama çok zordur. çünkü beyin farkındalık anında uyanma moduna girer ve rüyada kalmak o saatten sonra çok zordur. rüya görürken insan bedeni zaten kısmi felç durumundadır. karabasan olayının nedeni de budur o farklı bir konu.

uyanma modunda beyin hemen bu felç halini kaldırır ve bunun sonucunda göz kapaklarınız açılır ve uyanırsınız. göz kapaklarının açık olduğu uyku durumları da vardır fakat bu da çok ayrı bir konu.

saptırmadan özet geçelim. uygulaması uzun zaman ve deneyim ister. uyku halinde bilinç altınıza hükmetmeye çalışırsanız, bilinç altınız resmen size saldırır. görmek istediğinizden çok çok farklı şeyler görebilirsiniz, kafanız zonklaya zonklaya uyanbilirsiniz. çok zorlarsanız bir daha asla rüya göremeyebilirsiniz. çünkü adı üstünde bilinç altı ziyaretçilerden, kontrol edilmekten hoşlanmaz. kendini istediği an kapatabilir. bir siz vardır sizde sizden içeri kabul edin.

şu ana kadar bir kere başarabildim oda rüya halinde 1-2 dakika sürdü. sonra bilinç "sen ne ayaksın" diyerek direkt beyni uyandırdı ve gündelik yaşama döndüm.