bugün

starcraft ii wings of liberty

değil 160 , 20 lira olmadığı sürece almayacağım oyun. ki orjinal oyun kullanmakta olan biriyim... zamanında 1. si çok iyidi evet. ama artık birkaç nano saniyede sonuçlanan savaşlar görmek istemiyorum. ve hatta açık konuşayım 1. den iyi durumda değildir şu hali ile. 1. de bir kere bile üniteleri karıştırmamıştım. şimdi ise bir grup marine nin arasına zaelot girdimi birbirinden ayırt edilmesi mümkün değil. onu da geçelim ünite tasarımları vasat durumda.

ayrıca protoss mothership i ilk tasarlandığında sahip olduğu özellikler dudak uçuklatırken şimdi embesil bir üniteden fazlası değildir.
fazla şişirildiği kanaatindeyim.

torrent den indirmesi tam bir ezziyettir.

ve single ın sonu itibari ile senaryo tam bir rezalet...

bu kadar saçma bir iş içinmi 12 yıl bekletmiş blizzard? gerçi hoş ben bekleyenler arasında değildim. ama starcraft 1 + brood war ın ne derece sağlam bir senaryosu olduğunuda çok iyi biliyorum.

starcraft 1 in sonu itibari ile çok karanlık bir atmosfer vardı. zergler tüm potu kazanmış , heryeri akın akın süpürmeleri an meselesi iken. protoss resmen kendini bitme noktasına getirmiş iken ne görüyoruz?

--spoiler--

aaa aslında tassadar ölmemişmişmiş haddi lan! nötronu bile kalmaz elemanın ki sağ sağlim çıksın ordan.

kerrigan tekrar insan olur ve pembe panjurlu yuvalarına doğru gün batımına karşı yola çıkarlar...

tychus isimli oyundaki tek baba adam salakça bi şekilde ölür. bu eleman öldürülürmü lan? gebertsin kerriganı , hatta raynor ı da gebertsin. starcrafta yakışan şey bu olurdu. ama hayır saçmalamak şart.

sinematikler komple kalitesiz. zeratul, kerrigana o denli yaklaşabilse kafasını alır , kanadını değil ayrıca eleman gizlice saldırabileceği bi yere teleport olup sonrada kendisini farketsin diye laf atıyor varmı lan böyle mallık?

çılgın bilim adamı son anda insanlığı kurtaracak ilacı bulur , sonra naga lar gelicek denir . herhalde diğer oyundada herkes el ele tutuşup sevgi çemberi oluşturucak ve oluşturdukları sevgi ile nagaları yenicek?

bide artifactk diye bişi uydurmuşlar ki sırıtıyor azizim.

zeratul un anılarının son bölümü tam manası ile fiyasko. ulan ben köpek gibi sağlam defans yapmışım . ama ne diyor senaryoda? "son protoss ayakta düşene kadar savaş" yani "tamam quest i tamamladın şimdi birimlerini gidip öldürtmen lazım bölümü geçebilmek için"... varmı böyle saçmalık ya? ben o gelen zerg sürülerini daha saatlerce durdurabilecek defans yapmışım 10 dk kadarda o kendi kurduğum defansı yoketmekle uğraştım. warcraft 3 dede "devasa karanlık ordu gelir , son sn de kurtuluruz yada kurtulamayız" havası vardı ama orda ara sinematiğe bağlıyorlardı burda ise kendi adamımızı öldürmeye çalışıyoruz embesil gibi.

hatta oyunun sonu herhalde warcraft 3 ün son bölümü gibi olacak , akın akın gelen nagalara karşı 3 ırkı birden yöneteceğiz. yaşam ağacı yerinede bişiler uydururlar artık.

blizzard ın iyi bir senaryo yazamayacağını wow un son haline bakan herkes anlayabilirdi. zaten sinematiklerde starcraft değilde warcraft havası olduğu çok aşikar.

bazı birimlerin görünüşleri , efetkleri ilk oyundakinden bile kötü.
misal firebat, ilk oyunda çok sağlam , görüntüsü ilede akıllarda kalacak bir birim iken şimdi abuk subuk robota benzeyen bişi çıkmış. üşenmişler herhalde tasarım yapmaya marauder i kırmızıya boyamışlar al sana firebat...

envayi çeşit dergiden , siteden 10/10 , 95/100 gibi sallama rakamlar aldı elbette. kaçı dürüst tartışılır. ama starcraft 1 in 100 de 1 i bile edemeyecek rezillikte bişi olmuş.
multisini deneyemedim (oyun korsan) ama açık olsa dahi bakacağımı sanmıyorum.
bir oyunun single ı iyi olacak ki multi ye gaz ile başlayacaksın.

grafikler çağın gerisinde , ha diyecekseniz "strateji oyununda grafik önemli değildir" evet değildir bencede. ama bu grafikler için blizzard oyunu 2 seneye yakın geciktirdiyse grafikte beklerim ağa ben!

sonuç olarak 4,5 / 10

starcraft hastasıyım diyorsanız , gidin 1 i oynayın. bu çok daha kötü olmuş...

heart of swarm ın sonundada elini kolunu sallaya sallaya gidip mengs midir ne ayaktır onu öldürüyoruz. eleman elektronik bir tuzakla kerriganı felç edip salak salak konuşuyor güyya raynor ı göremiyor bildiğimiz salakça bir son daha. olmasada olur.

--spoiler--