bugün

kürtçenin gereksiz bir dil olduğu gerçeği

Dilleri gereksizdir, beğenmiyoruz, bölücülerin dili denildi konuşmasınlar istendi yasaklandı. Konuşanlar işkence gördü, cezaevlerine düştü, kurşun yedi.

Kültürleri bize çok ters, iğrençler denildi, aslını inkâr etmeleri beklendi. Etmediler, öldürüldüler.

Devlet eliyle yaşadıkları bölgeler planlı şekilde geri bırakıldı, yatırım yapılmadı, eğitim götürülmedi. Çocukları hırsız bunların denilip, nefret edildi.

Terörist hepsi bunların denildi... Devlet ile örgüt arasında kalmak istemeyen, çocukları açlıktan ölmesin istemeyen aileler batıya göç etti şehirlerimizi kirletiyorlar, denize donla giriyorlar denildi. küfür edildi, aşağılandı.

Sonra bu insanlar niye böyle yapıyor niye şöyle yapıyor. ee hani siz milliyetçilere göre kardeşti herkes? hani herkes dilini rahatça konuşuyordu, konuşabilmeliydi? Ama tabii kürt lan bunlar! yıllardır hep ölüm ile kardeş gibi yaşamışlar. istanbul'un, izmir'in merkezinde yaşayan burjuvalar tabii ki bu insanların her şeylerini gereksiz görürler. Aaa onlar bedava elektrik kullaniyordu değil mi pardon!

kürtlerin ana dili kürtçedir. sen insanların dilini, ulusunu, rengini yok sayar, gereksiz görürsen orada mutlaka sorunlar başlarmış dimi.