bugün

devlet okullarının kalitesiz olduğunu sanmak

hakkında konuşulan ülke almanya ise, tamamen yanlış olan düşüncedir. türkiye'de ise devlet okullarının kalitesi karşılaştırılacaksa, (üniversiteler bazında konuşursak) öss'deki tercih oranları gayet net bir fikir verecektir. Devlet üniversitelerinin (tabi özellikle köklü olanların) tercih oranı, vakıf üniversitelerinin burslu tercih oranlarına göre (üstelik bu bursun içerisinde yurt ve cep harçlığı gibi avantajlar bile olmasına rağmen) çok daha fazladır.

Abdullah gül'ün oğlunun harvard'a okuması da, ister güvenliği bahane etsinler, ister harvard kalitesini, bu devletin utancından öte bir şey değildir. açıkça "arkadaş biz bu ülkenin eğitimcisine, akademisyenine, eğitimine güvenmiyoruz demektir" ki bunu diyenin bu ülkenin cumhurbaşkanı olması, onu oraya getiren oyları veren herkesin utancı olmalıdır. e "çocuk 800 tam puan almış, rekor vs. , gelsin itü'de mi okusun?" diyenler önce bi SAT nedir onu araştırsın, sonra şu haberi okusunlar:

http://www.nytimes.com/20...tion/04colleges.html?_r=1

1100 tane 800 tam puan yapan öğrenci harvard'a alınmamış 2007'de. neden? çünkü tam puan yapmak zaten zor değil, zor olan referans bulmak...

yazıklar olsun...