bugün

chp li belediyenin daha modern olduğu gerçeği

adam gibi örnek vermeden götten uydurulan tespit. modern nedir tanımlanmadan olay daha da abartılı bir siyasi görüş olmaktan öte geçmemiş. mantıklı tespit yapabiliyorsan yaparsın. bak ben bir tespit yapayım. yıllarca kendini elit gören ve devlet desteğiyle zenginleşen veya zenginleşmek için chp'yi seçenler olmuştur. bu yüzden daha iyi şartlarda yaşayanlar chp ve devlet bürokrasisinin desteği için chp'ye oy vermeye devam ederken adam yerine konmayan şehirler, ilçeler, mahalleler akp gibi kendilerinden gördükleri insanlara oy vermişlerdir. bir örnek vereyim. chp bir koalisyon hükümeti zamanında atilla kart desteğiyle chp'ye oy veren ilçelere mantığı zorlayacak kadar çok itfaiye aracı, iş araçları aldırmış ve nerdeyse ilçenin yarısını belediye işinde çalışacak şekle getirmiştir. o ilçeden daha büyük şehirlere ise kendilerine oy vermediği için ceza olarak hiçbir ilave yardım yapılmamıştır. dolayısı ile iki belediyeden biri kayrılarak gelişirken diğeri geri bıraktırılmıştır. yıllardır süren bu geri bırakılmışlığın cezası chp'nin muhalefet olarak kalması olmuştur. adam gibi tüm vatandaşlara yaygın hizmet verseler daha çok oy alırlardı. tavuk mu yumurtadan çıkar , yumurta mı tavuktan çıkar meselesi gibi. insanlara hizmet götürdüğün için mi oy alıyorsun, oy aldığın için mi hizmet ediyorsun?

modern meselesine gelince demokrasiden nasibini almamış dikta rejimi özlemiyle yaşayan insanlara modern denmez roma dönemi aristokratik demokrasisini savunan insanlar 2000 yıl geride kalmıştır. açık saçık giyinen, ahlaksız bir yaşam süren insanlar çok modern ise genelevdekiler hepimizden modern... chp'ye oy verenler modern ve avrupalı olabilir ne de olsa çoğunluğu sünni türk değil. avrupadan gelen göçmen yahudiler, bulgar, yunan göçmeni, aleviler ve kürtler. tüm dünyada olduğu gibi müslüman olana doğuştan gerici deniyor.

örnek vereyim. dini rejim olan iran türkiye'den oldukça modern. bilimsel alanda, ekonomik alanda türkiye'den çok ilerde ama müslüman ya modern olması kabullenmez. modernliği değişik açılardan değerlendirebilirsin. demokrasi anlayışı, bilimsel gelişmeler, alt yapı, yaşayan insanların hayat tarzı, insanların giyimi vb. ne yönden modern onu belirtmek gerekir.