bugün

çatışma zamanı ortamı gerenler

provokatörlerdir, kendi ütopik hayalleri için koskoca kitlelerin hayatını tehlikeye atmaktan çekinmezler.

birinci dünya savaşı sonrası, almanlara çok ağır yaptırımlar uygulanmıştı. ülkedeki yahudiler de görece sermayeyi ellerinde tutuyordu. bunun sonucunda doğal olarak bir tepki oluştu fakat bu tepkinin rüzgarını arkasına almayı iyi beceren adolf hitler, insanları galeyana getirerek amacı için yeterli bir çoğunluğa ulaştı ve daha sonra tek hakimi oldu ülkenin. bu, tarihteki, insanların duygularını sömürerek işe başlayıp psikopat amaçlarına ulaşmadaki en büyük örneklerden biridir.

buna bir yeni örnek de, sözlükte haklılık payları olduğu için provokasyon yapmakta sakınca görmeyen, insanların haklı olarak hissettikleri duygularla oynayarak aklı selim düşünülmesini engellemeye çalışan, bir kısmı militarist, bir kısmı ümmetçi yazarlardır. savaş çığırtkanlarıdır.

zaten bu yazarların çıkış noktası olayların başlagıncında da buna benzer provokatif bir eylem yok mudur? kuşkusuz gerçekten birçok yere insani yardım yapan ve iyiliklere sebep olmasına rağmen, ihh isimli vakfın, daha istanbul'dan yola çıkarken yaptıkları ideolojik el işareti buna bir örnek değil midir? o adamlar, silah taşımamalarına rağmen, israil gibi katil bir devletin böyle bir tepki vereceğini biliyorlardı. evet, ölümü göze almak da özgürlüktür. ölümü göze alan cesur insanlar olmasa, şu boktan olan dünya daha da boktan bir hale gelir. fakat, eğer iddia edildiği gibi gemide çocuklar varsa çok ileri gitmişler.

katil bir devletin yüzünü tüm dünyaya göstermek için, oraya ölümü göze alarak gidenlere saygım sonsuz, fakat bunu ideolojik bir maske ile yaparlarsa, arkalarında da bütün bir ülkeyi beklemesinler. burada onları her eleştirenlere yahudi diye suçlama(!) yapanlar da bunu bilsin. insanların duyguları ile oynayım kendi psikopat şiddet yanlısı amaçlarınıza alet etmeyin.