bugün

los angeles

ispanyolcada melekler sehri degil, melekler anlamina gelen sehirdir, netekim los the demektir, angeles da angel demektir yani ingilizcesi the angels, turkcesi meleklerdir.
downtownu gecein bir yarisi cok tehlikeli olan, gettosu cok bir sehirdir, bilinenin aksine sehrin kendisinde bisi yokken etrafindaki diger sehirlerde ( beverly hills, santa monica, newport, huntington ) hayat vardir.
muthis bir meksikali kesim yasar, ermeni vatandaslarimizda coktur burada, hatta cok ermeni taksici vardir.
sunset bulvari gibi nedense meshur, ama hicbirseye benzemeyen uzerinde clublar, lokantalarin oldugu bir yere sahiptir, sunset uzerinde asagilara dogru, crave-in lokantasi vardir, pahalidir, sahibi turktur, birkac turk garsonu vardir.
las vegas a cok yakin derken 4 saat araba ile, yani istanbul ankara arasi gibidir mesafe, daha cok san diegoya yakindir, sahilleri superdir.
toplu tasimanin sifir oldugu bir sehrimizdir, californiadaki turk konsoloslugu bu sehrimizde bulunur, wilshire ( bunu telefuz etmekte zordur ) bulvarinda korelilere ait bir binada bulunur.
wilshire bulvarida ilginc bir bulvardir, bilmem kac mil boyunca uzanir, bir getto yerden gecer, bir super lux yerden.
bircok hollywood unlusu los angeles sehrinde degil hollywood sehrinde yasar, burada hersey kic kica oldugu icin tek sehir gibi dusunulsede ayri sehirlerdir.