bugün

hiçbir özelliği olmadığı halde sevgilisi olan kız

'Halife Harun Reşid birgün aşkları dillere destan olan Leyla ile Mecnun'un Leylasını merak edip huzuruna çağırtır. Kimdir bu Leyla,güzelliği gerçekten dillere destanmıdır diye. Nihayet Leyla Halife nin huzuruna çıkartılır . Halife Leyla'yı görünce hayal kırıklığına uğrar. Cazibesi olmayan sıradan kadınlardan birisiymiş Leyla. 'Leyla dedikleri bu mu Allah aşkına? Mecnun bunun neyine vurulmuş ki? Öteki kadınlardan ne farkı varmış?'der.
Bunu duyan Leyla sen Mecnun değilsin kider.Sen beni bir de Mecnun un gözleriyle görebilsen!

anlatmak istedğim tam olarak bu, özelliği olmadığını senin baktığın gözler düşünür, sevgilisinin gözü ile bakıldığında apayrı dünya vardır ki bunun adı sevgidir..

mecnun Herkese Leyla demiş, her şeyi Leyla bilmiş, Leyla ile uyanmış, Leyla ile yatmış, Onun bu cezbeli halini görenler hüzünlenmiş; Bir kuru kara kız için değer mi be Mecnun demişler, Bu Mecnun hitabı beyninde yankılanmış durmuş, Dönmüş ve onlara demiş ki; Ona kuru kara kız diyenler bir de benim gözümle baksalar ya!

ee mecnun olmak zor zanaat.. boşuna dememiş: Leyla yok, Leyla içimde, Yıllarca peşinde koştuğum Leyla -sol yanına vurarak yumruğunu- burada.. Bu bedende, bu ruhta.. Bu şekle bürünmüş kişi de kim? Benim Leyla, Leyla benim!

1+1=1