bugün

isveç

çoğu kişinin hakkında masallar ürettiği ülkedir, sanıldığı kadar abartılacak bir şeyi yoktur, tüm o masalsı tasvirleriniz bundan belki bir yedi sene önce sona ermeye başladı.. herkes iyi yanlarını anlatmış ben de biraz negatif yanlarından bahsedeyim...

1. çok sıkıcı bir ülkedir, her yer saat 18:00 de kapanır,pazar günleri açık bir yer bulmak neredeyse imkansızdır.
2.sanıldığı gibi cana yakın insanları yoktur, herzaman belli bir mesafeleri vardır, çok politiklerdir, sizin hakkınızda ne düşündüklerini asla bilemezssiniz. hiç bir zaman dost olmazlar, en dost sandığınız kişi bile, arkanızda durmayabilir, ihtiyacınız olduğunda ben görmedim, duymadımı oynayabilirler. inanılmaz derecede bencil insanlardır. parti verirler gelirken içkini de al getir derler, onların yemek yediği bir saatte evlerine gitsen, gel otur sen de ye demezler, ikram etme özellikleri yoktur...
3. şu bir gerçek ki kariyer ve eğitim anlamında nekadar üst seviyede olursanız olun, iş yerlerinde kesinlikle yükselmeniz zordur, sizden vasat bir isveç'li rakibiniz, sadece isveç'li olduğu için sizin yerinize işe alınabilir.
4. sizin onlara çok meraklı olduğunuz gibi onlar size meraklı değildir, yabancı olmanız sizi sallamarı konusunda bir etken değildir.
5.devletten yardım paraları almak gün geçtikçe zorlaştırılıyor.
6.türk doktorları kesinlikle isveç doktorlarından daha iyi ve hatta sağlık sistemi bile,isveç'te de bazen cildiyeciden randevu almak için altı ay bekleyebilirsiniz. ve doktorlar teşhis koyma özürlüdür, *
7. buraya gelen hayal dünyasındaki çoğu mastır öğrencisi, gece içmeye ve partilere gittiklerinden, her gece bir isveçli kız, ve bayanlar da bir isveçli erkek attığından odaya, isveçlileri çok cana yakı sanırlar, oysaki burda yatmak bağlayıcı bir etken değildir, ertesi gün tın tın, kimse kimseyi sallamaz... isveçlinin samimiyeti sadece gerçekten içtiği anlarda ortaya çıkar ve ayılıncada yok olur. partide yeni gördüğünüz herhangi biri ile kırk yıllık kanka gibi olursunuz, ertesi gün, kimse kimseyi tanımaz.
8. duygusal yanları hiç gelişmemıştir, ahlaki seviyeleri oldukça düşüktür, bağlanma,sahiplenme özellikleri yoktur. evli çiftlerde bile ekonomiler ayrıdır "biz" kavramı yerine "sen" ve "ben" vardır.
9, isveç'in kollarını açıp sizi beklediğini, size bayıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz ve bir ülkeyi o ülkede yaşamadan, dilini konuşmadan, okullarında okumadan *, işyerlerinde onların dilini konuşarak çalışmadan asla tam anlamı ile tanıyamazsınız.
10. herşeye rağmen insan en çok kendi ülkesinde değer görebilir ve özenti olmaya gerek yok, tüm çarpıklıklara rağmen, türkiye bambaşka bir ülke, aşağılamak yerine sahip çıkmak gereklidir, çünkü bizler kendi ülkemizi aşağılayıp küçümsediğimiz sürece, başka devletler ve insanları da bizleri küçümseyecektir.
11. arkadaşlıklar, aile,akraba ilişkileri, evlilik anlayışı, dayanışma, heyecan, tesadüfler vs. özetle herşey türkiye'de daha güzel.