bugün

bursa

çok sevdiğim şehrim. oturdum tek tek bütün entryleri okudum açıklamak istediklerim olduğuna karar verdim böyle bir giri yazıyorum.

1)sağcılığın kalesi olduğu için enteresan karşılanan şehir. sağcı olduğu için "muhafazakar" olunmuyor bu birincisi. burası bir sanayi şehri, sanayicilerin %kaçı solculuk anlayışını taşıyabilir ki? kendi içeriside çelişkiler yaşar. ve kabul edelim ki bir şehrin bu tarz anlayışlarını genellikle o şehrin kodaman amcaları belirler. kaldı ki sanayide çalışanların pek çoğu nilüfer'de yaşamaktadır ki bilindiği üzere bu bölgede hiç bir dönem sağ bir belediye kazanamamıştır.

2) izmirli arkadaşlar sıklıkla burasının oldukça muhafazakar ve içki içilmeyen bir şehir olduğundan bahsetmiş, ancak nevizade'den sonra en tanınan meyhaneler sokağı bursa'da bulunmaktadır: (bkz: arap şükrü) ** ramazanda içki içilmiyor falan denilmiş ama ben böyle birşey ne duydum ne de gördüm kaldı ki ramazanda çatır çatır içtimde kız arkadaşlarımla beraber. * içki içilecek mekan sayısının azlığında bahsedilebilir ancak bu yerlerin tıka basa olduğu da gözden kaçırılmış sanırım. ha ayrıca bursa bildiğin öğrenci şehri olduğundan da genelde millet dışarda içkiye 2 katı para vereceğine çatır çatır evde içiyor.

ayrıca belirtmeden edemeyeceğim sevgili izmirliler (bu arada yanlış anlaşılma olmasın izmir benim bu ülkede sevdiğim iki şehirden biri (bkz: bursa) (bkz: izmir)yılımın yarısı da izmir'de geçer) siz zaten türkiye'nin 3. büyük şehrisiniz niye 4. şehirle sidik yarıştırıyorsunuz anlamadım gidin ankara'yla yarışın. aaa pardon ya ekonomik olarak biz sizden büyüktük değil mi? hemde ikinciydik *
türkiye'nin en büyük ve ilk düzenli organize sanayi bölgesi için: (bkz: bursa organize sanayi bölgesi)

3) bursa halkının muhafazakar ve dinci olduğundan bahsedilmiş bursa istanbul'dan sonra en çok göç alan şehir, hiç bir yerlisinde aşırı dincilik göremezsiniz aksine yerlileri yıllarca ermeni, yunan ve yahudilerle yaşamış olmanın getirdiği bir rahatlığa ve geniş düşünme bakış açısına sahiptir. bununla beraber gelenek e göreneklerine de sıkı sıkıya bağlı bir şehirdir. tabi insanların dinine bağlı olması onların yobaz oldukları manasını taşımaz. laiklik din ve devlet işelerinin birbirine karıştırılmamasıdır dinsizlik değil unutmayın ki Atatürk'te taarruza geçmeden önce namaz kılardı dini bağlılıkları yobazlıkla eş koşan arkadaşlara ithafen.

4) burada yazılanlardan en çok güldüğüm ama aynı zamanda en sinirlendiğim yorum ise bursa'lıların montros öncesi 'güle oynaya' silah bıraktığı zırvalığıdır aslının olmadığını biraz tarih bile herkes tarafından bilinmektedir. gavur izmir kavramı oldukça saçma ibne bursa kavramı bu kavramdan da saçmadır üstelik aşağılayıcıdır.

bursa' yı anlamak için önce burada yaşanmalıdır, ayrıca beşiktaşın bi sözü vardır fenerlilerin "bir gün herkes fenerbahçeli olacak" sözüne ithafen deriz ki "birgün herkes beşiktaşlı olmasın o ayrıcalık sadece bize kalsın" şimdi nası bağdaştırıcaksın diye düşünen arkadaşlara şunu demek istiyorum herkes bursa'yı sevmesin ya bırakın bursalı olmak ve bursayı sevmek ayrıcalığı yalnız bize kalsın.