bugün

ateist

islam ülkelerinde kendisini rahat ifade edemez efendim. dinsizlere nasıl muamele yapıldığını çok iyi biliyoruz. yine islam ülkeleri arasında en modern ülkelerden biri türkiye. ama burada bile sıkıntı çekiyorlar da iran, suudi gibi ülkelerde neler çekiyorlardır bilinmez. ingiltere, kanada ve iskandinavyada çok rahattır bunlar. sayıları da oralarda çok fazladır. dikkat ederseniz hiç biri islam ülkesi değil.

"allah korkusu olmayan her haltı yer" tezinin çürütüldüğünü görmek için en yakınınızdaki ateistle biraz samimi olun. anlarsınız. iyi olmak için başınızda bir polisin beklemesi gerekmiyor. en humanist ülkelere bakarsak buradaki ateislerin sayısının da çok fazla olduğunu görebiliriz.* * *

bu ateistlerin de yobazı vardır. bazıları dozu kaçırabiliyor. körü körüne din düşmanlığına az da olsa rastlayabiliyoruz. sırf hristiyan ürünü olduğu için yılbaşını kutlamayan arkadaşım vardı.

karı kız kaldırmak için ateist olanı yoktur efendim. eğer o amaçla dinsiz olacaksa zaten baştan niyetlidir. olsa bile uç noktalardaki fikirleri savunan erkekleri beğenen kızlar genelde 12-13 yaşlarda oluyor. yani ateist diye bir erkekle çıkacak kız ancak bir velet olabilir.

yine de insan gibi yaklaşırsanız kolay kolay saygısızlık yapmazlar. ama hurra diye girerseniz muhabbete ağzınızın payını verme ihtimali yüksektir. onun için muhabbetiniz din dışı olsun. ne siz üzülün ne onlar üzülsün.

edit: -da eki ayrı yazıldı.