bugün

ilhan cihaner

peşinen uzun ve sıkıcı bir tanım olacağını söylemek isterim; burada eğlence ve zirvede kimi düşürürüm heyecanı yok, uyuşmuş beyniyle mutlu olanlar başka başlığa lütfen.

bugün itibariyle memleketin en önemli konusu olması gereken insan.

2007 yılında ismailağa ve türevi tarikatlara soruşturma açmış erzincan başsavcısıdır bu zat; gelinen noktada ergenekon örgütüyle ilişkilendirilip enteresan bir iddia ile gözaltına alınmıştır. başsavcının gözaltı süreci yamulmuyorsam türkiye'de bir ilktir, fikrimce sonun başlangıcıdır.

'darbe' hayaliyle yanıp tutuşanlar olduğunu iddia edip suçsuz günahsızların çoğunlukta olduğu bir güruhu çembere alarak kahramanlıklara soyunanların eylemleri ve iddialarını biz de bir çembere alıp baktığımızda, bazılarının 'arka bahçeleri' olan kişi ve toplulukların menfaatlerine bu denli paralel bir adalet anlayışı olsa olsa 'siyasal darbe' zihniyetinin, 'değiştim' deyip offrecord kayıtlarda demokrasinin nasıl araç olarak kullanılabileceğini tarif edenlerin, ülkülerine ulaşmak gayretiyle nasıl bir baskı yaratıp devletin tüm organlarının psikolojisini bel altı vurarak zedeleyen 'meşru' yürütmenin varlığını görebiliyoruz. memleket, eşi benzeri görülmemiş bir iç yapılanmanın, anayasal düzeni sarsacak bir gayrimeşru hareketin tehlikesindeyken adresi ergenekon olarak gösterip gerçeği bu perdenin arkasına atmak, memleketin eğitimsiz halkını şövenist çıkışlarla uyuşturmakla olacak iş miydi? bu kadar mı akılsızdık biz? her fırsatta milleti birbirine kırdırıp ekmeğini ebedileştirenleri farkedemiyor, anlayamıyorduk eyvallah; peki bu kadar ortada, bu kadar net bir gerçeği göremeyecek kadar bir halk mıydık biz?

inançlarımızın bizi insan yaptığını iddia eden zihniyetin diliyle soruyorum; sırf karnı tok diye mahalle yangın yeriyken kapısını kapatıp 3 çocuk hedefiyle sevişerek yaşayan ve ölümü böyle bekleyen bir millet mi olacaktık?

türkiye'nin siyasal yapısının aynası olmuş adamdır ilhan cihaner. 3 entrylik adam değildir içinde bulunduğu durum itibariyle; istanbul gelmeyen bitlensin zirvesi kadar konuşulacak insandır en azından.