bugün

birol ünel

kesinlikle ve kesinlikle karizmanın kralıdır. bakımsızlık ve salaşlık bir insanda ancak bu kadar çekicilik yaratabilir denilebilecek bünye olmasının yanında o nasıl bir oyunculuktur birader?
git lennn çabuk alamanyaya. ne hakkın var aklı selim türk gençlerini çevirdiğin filmlerdeki kaybeden tip rolleri ile diplere çekmeye.
gegen die wand'ın çekimleri için özel izinli türkiye ye getirilmiş abimizdir. berlin film festivali nde en iyi erkek oyuncu altın ayı ödülü'nü alan ilk türk oyuncudur.

edit: az yazmışım birader. böyle bir oyuncuya az yazmışım. geçen gün tekrardan gegen die wand filmini izliyorum. ışığı kapatmışım. dışarıdan köpek sesleri geliyor. gecenin 3 buçuğu. annemin sesini duymayalı, 6 ay olmuş. ekranda bir adam. saçı sakalı birbirine girmiş. ağzından sigara düşmüyor. bozuk türkçesi ile "abi ben aşık oldum" diyor. karşısındaki adamın umrunda değil. tekrarlıyor: "abi ben aşık oldum."
karşısındaki duyuyor bunu. "orospuya mı?" diye, soruyor. bizimkisi cevap vermiyor. tam o anda anlıyor ki ıspat edemeyecek sevgisini. önlerindeki iki dolu kadehi avuç içleri ile bar bankosuna yapıştırıyor. "allah" deyip, fırlıyorum yataktan. dışarıdaki köpekler kesiyorlar ulumalarını. avuç içlerime bakıyorum. kan görmek için. sonra, gerçek olmadığını anlıyorum. karşımda bir film dönüyor. ve ben, yalana inanıyorum.

yatağıma geri uzanıp da kaldığım yerden izlemeye devam ederken o muhteşem oyunculuğu, sessizce soruyorum:

"gerçek?"