bugün

fatih terim

her dem gençlere önem verilmesi gerektiğinden, milli takımımızı ve futbolumuzu kendince sınıf atlatmanın yollarını anlataduran fatih terim, bizlerde oluşturduğu mantığıyla ters düşen bir milli takım kadrosu açıklamıştır.(#678401)

servet çetinin milli takıma çağrılması hakkında tek kelime dahi sarfetmeye lüzum olduğunu sanmıyorum. ama sapır sapır dökülen üç büyüklerden ve formsuz lejyonerlerimizden oluşturulan bu takımı ne adil buluyorum, ne de inanıyorum başarılı olacağına. ligi kötünün iyisi olarak lider götüren bir takımdan bir tek futbolcu bile alınmamasına pek iyi niyetle bakamıyorum, özellikle sol bek ve stoper mevkilerinde genç ve yetenekli oyuncuları varken. fatih hoca lucescudan sonra geldiği galatasarayda da aynı hatayı yaparak, gereksiz kompleksleriyle beterin beteri duruma düşmüştü. hatırlayalım, lucescu zamanında adeta gol makinesi olan ümit karan oynamamaya, ucuz ve nispeten kaliteli yabancılar da gönderilmeye başlanmıştı. yerine gelen yaklaşık 25 oyuncu ise para israfına neden oldu sadece.

ya lig tv vermiyor diye maçları izlemiyor, ya da ersun yanalla bir problemi var? ilk şık kabul edilemez bir gerekçe olduğundan ikinci şık ne yazık ki akla daha yatkın duruyor. üstelik hakan şükürü çıkarıp, başka bir forvet koyduğumuzda ersun yanalın milli takımından daha iyi olmadığı net olarak görülmekte. peki neyi değiştirebildi; sadece basın mensupları soru sorarken ersun yanala gösterebildikleri agresif tavrı gösterememekte, kaba bir tavırla karşılaşmaktadırlar. bu mu yenilik?

hakan şükürün ise yoğun maç trafiğini kaldıyamayacağı malum. 2 sene sonraki kupaya hakanı götürecek değiliz ne de olsa, bu şekilde tam olarak ne galatasaraya ne de milli takıma yararlı olabilir. onun yerine gökhan ünal gibi bir yetenek kazandırılsa bu takıma fena olmaz mı? yoksa üç büyüklerden birinde oynamasını mı beklemeliyiz milli takıma girebilmesi için? kayserispordan ragıp ve bülent bölükbaşıyla bu liste daha da uzar.