bugün

üniversitede bölümü 5 kişi olarak okumak

Evet sevgili sözlük yazarları başlıktan belki "bu da ne böyle" der gibi olmuş olabilirsiniz fakat izin verin açıklayayım.

Yeni açılan bir okul/bölümü ilk siz kazandıysanız ve o bölümün eğitim dili ingilizce ise -dolayısıyla zorunlu hazırlık sınıfı var ise- ve muafiyet sınavını girip geçen yalnızca 5 kişi var ise başınıza gelmesi kuvvetle muhtemel olay.

Misal şu an benim başıma geldi. Şu an değil tabi, bu sene. Girdik baktık 5 kişi geçmiş hazırlık sınıfını. Açılacak mı bölüm dedik, açılacak dediler. Gerçekten de dedikleri gibi oldu.

Şu anda misler gibi 5 kişi olarak eğitimimizi sürdüyoruz. Dezavantajlarının yanısıra pek çok avantajının da olduğunu belirtmek isterim bu olayın. Misal öğretim görevlileri size daha fazla vakit ayırabiliyor, dersin işlenişi kolaylaşıyor, daha spesifik örnekler çözebiliyorsunuz vs vs.

5 kişinin hepsi erkek olunca biraz burukluk olmuyor değil tabi yalan yok ama güzel şey yine de. imkanı olan herkese tavsiye ederim. Okulda herkes sizi konuşur duruma gelir. "Abi duydun mu şu bölümde 5 kişi okuyorlarmış." veya "Kızz, bunlar o 5 kişi değil mi?" gibi.

En kötü ihtimalle şöyle bir diyalğunuz olur:
-Okulu hangi dereceyle bitirdiniz?
+Okul 5.'siydim ben, bölümümde.

düzenleme: bilmiyorum bir bağlantısı var mı yazıda hep 5,5 şeklinde gitmişiz. 5 tane de artı oy almış entry tam şu anda. hepimiz bir oy versek 5 yapar ama işte kendime oy veremiyorum *