bugün

cebrail çiftlikli

Okulu tek dersten 5 e uzatanların unutamadığı hoca.

Bu hocadan yediğim ayarı ömrüm boyunca unutmayacağım. Şöyleki, hoca senenin basında haberleşmenin temellerini anlatıyor. Bizde tabi 2. sınıftan kalma 1.5 ortalamalarda sürünüyoruz. Daha ne elektronik bize ısınmış ne biz elektroniğe ısınmışız. Dersinin de meşhur olduğunu bildiğimiz için arkadaşlarla dersleri devamsızlık yapmadan takip edelim kararı alıyoruz.

Derste hoca, üstün körü olarak 2. sınıf konusu olan transfer fonksiyonunu anlatacak. Anlatmadan bir sorayım diyor ve koca sınıfta beni kaldırıyor. Ben tabi olaya fransız olduğum için başlıyorum sıkmaya işte hocam, ,elektriksel sinyalin matematiksel fonksiyonunun transfer edileceği iletim kanalından geçtikten sonraki son hali gibi saçma sapan bir cevap veriyorum. Ama Transfer fonsiyonun cevabı çok basit, sistem çıkış işaretinin, giriş işretine oranı(sonradan öğrendim.) Tabi benim cevapla , gerçek cevap tamemen farklı olacağı için hocadan gelen cevap,ayar herneyse...

CÇ veya AÇ:Şimdi arkadaşım, senin verdiğin bu cevaptan sonra ben senin elektronik mühendisliği bölümünde iki yıl geçiren bir öğrenci değil de, sağlık meslek yüksek okulundan, bölümde okuyan arkadaşının dersine misafir olarak girmiş bir öğrenci olduğunu düşüncesine kapıldım.

tabi sınıf koptu. Sonuç ne oldu. o dönem o dersten kalındı.
alınan ders: Bilmediğin şeye bilmiyorum demeyi öğreneceksin.

2007 mezunlarına saygılar...

(bkz: format ne la)