bugün

sol frame ele geçince devrim yapmış sayıldık

"bugün ne yaptınız oğlum" diye soran beyaz atletli arkasında che posteri olan göbekli baba'ya çocuklarının verdiği cevap.

okudukları 2-3 kitabın içindekilerden başka bir şey bilmeyen, cahil deniz gezmişler'in "ulan o kadar okuduk, devrimci olduk hemen gidelim de devrimimizi sözlükte pekiştirelim" mantaliteli fikirleriyle zaten halihazırda açılan başlıklar içinde;

sosyalist
sosyalizm
komunizm
faşiszm
ırkçılık

yazıp, sol tarafta çıkan başlıklara bakıp "hmmm şimdi buldum işte bu başlıkta tam bir devrim pırıltısı var" deyip sırf o başlık sol frame'e gelsin diye başlık altına 2 satırı geçmeyecek ve genelde daha önce girdiği entryleri tekrarlar mahiyette (-ki farklı yazması mümkün değil) bir şeyler bık bıklayıp bırakan yazarlardır bunu yapanlar. bakarlar ki sol frame dolmuş, bölüm sonmu canavarı geçmişcesine mutlu olurlar.

nedir yani? amaç?

diyelim ki ben mal bir insanım. o kadar malım ki kim nereye çekse geliyorum. sol frame'de de bi ton başlık var bu tip devrimsel mahiyette. artık komunizm, sosyalizm, faşistler kaka, kürtler ve ermeniler kardeşim diye okuya okuya gözlerim 1985'lerdeki reklam fırıldağı gibi döner olmuş. komün olmalıyım! sosyalistim! anti faşistim! deyü birden değiştim.

e ben malım ama sonuçta? mal bir sosyalist kattınız aranıza? iyi bir şey değil ki bu? mal olmayan da zaten "nabıyo la bunlar ehehehe" diye bu tip başlıklar açar.

çık dışarda mitingler, dev-sol'lar, dev-lis'ler dev-ort'lar miting düzenliyor. bağırmak gibi bir özgürlüğün var, çık bağır. burada kime ne satacaksın ki arkadaşım? zaten sol-sağ tartışmasından bunalan adamlara mizahi malzeme olacaksın.

devrim'i severim, devrim yapamayanı sevmem.