bugün

aterozskleroza ulaşma rehberi

damarlarımı nasıl tıkarım, daha sağlıksız nasıl beslenebilirim, hangi durumda kulaklarımdan kan çıkarak ölebilirim(çok havalı) diye düşünen türk gençliğinin elinden düşürmediği, 2 satırlık rehber.

1. kahvaltı en önemli öğün. daha ilk öğünden damarlarımızı düşük konsantrasyondaki(low density lipoprotein, tahlillerde ldl diye geçer) yağlarla nasıl doldururuz? en doğrusu için; (bkz: mcdonalds kahvaltı)

2. ilk öğünün üzerinden 3 4 saat geçmesini bekleyelim. hadi burger king yiyelim. bakalım? bir menü 6 tl, iki menü 8 tl. aaa ne de güzel! böylece beyne giden kan akımına daha öğle yemeğinde büyük bir darbe vurabiliriz. ver oradan 2 menü, çok da hesaplı.

3. akşam 8'e doğru bir daha kurt gibi acıkalım, ne de olsa fast food'un doyuruculuğu uzun vade(uzun vade de 2 saat) 0'dır. hemen pizza hut'a girelim. o da nesi? sınırsız hamur işi, üzerinde az doymuş yağlarıyla, hem de uygun fiyata. hemen girip arkadaşın 12 dilimlik rekorunu kıralım, göğsümüze yavaştan giren ağrıları önemsemeyelim.

4. ana 3 öğün harici, bol bol fast food yiyelim, bir tavsiye olarak yedikten sonra anında uyuyalım. o yağlar bir güzel kanımızda dolaşsın, bir güzel depolansın. lazım olur.

afiyet olsun türk gençliği. iyi by-pass'lar.