bugün

ekşi sözlük uludağ sözlük ve itü sözlük

üç sözlükte de yazmış, ikisinde hala yazmakta olan biri olarak yaptığım tespitleri paylaşmak isterim.

ekşi sözlük; tüm zamanların en iyisidir. sözlük kavramını bizlerle tanıştıran ilk oluşum olduğu için, tüm kaliteli yazarları bünyesinde taşımakla beraber, 9. nesil yazar alımlarından itibaren kalitesi düşmektedir ancak, hala en iyidir. iki kelimeyi bir araya getiremeyen zırtapozların çokluğu kadar, yaşanmış olayları, eleştirileri, bilgi içerikli entrileri hatta sporla ilgili entrileri bile çok iyi giren yazarlar bulunmaktadır. ancak sanıyorum ki 10. ve 11. nesil yazar alımlarıyla beraber, günümüzün apaçileri ekşi entellektüellerinin kat be kat üzerine çıkacaklardır. haliyle ekşi kalitesi düşecektir.

itü sözlük; bünyesinde bazı kaliteli yazarları taşımakla beraber, genellikle eski sevgili ve am göt meme tandanslı başlıkları ile bir süreden sonra sıkmaktadır. bir itü sözlük kuralı olan türkçe karakter kullanımı ve dil kurallarına uyulması zorunluluğu kanımca itü sözlük lehine bir olaydır. smiley kullanılmaz, günlük hayatta kankaya laf anlatır gibi girilen giriler kısa bir süre sonra silinir. trollü bol olmakla birlikte, bazı trollerin bilgi birikimi, sıradan yazarların çok çok üzerindedir. kafadan atıp tutmazlar.

uludağ sözlük; henüz burada yazmaya başlamış biri olarak söyleyebilirim ki; forum tadında yazan, bir diğer yazara ayar vermek için fırsat kollayan, "de" ve "ki" leri gerekli yerlerde ayırmayan,entrilerde kullandığı anlatım tarzı mahalle bakkalıyla girdiği diyaloglardan farklı olmayan bir çok "emeğe saygı repleri görelim" kıvamında yazar gördüm. gördükçe bastım eksiyi. tüm bunların yanında, çok kaliteli yazarlara da rastladım. yazılarını takip ettiğim yazarlar bulunmakta. ha diyeceksiniz ki "sen çok mu iyi yazıyorsun lan göt oğlanı?". hayır, çok iyi yazmıyorum lakin, en azından sözlük yazarlığı hakkında bir kaç fikrim bulunmakta ve elimden geldiğince bu kurallara dikkat ediyorum. sözlük yazarlığı hakkında en ufak bir fikri dahi olmayan bu kadar çok kişinin uludağ sözlük bünyesinde barınmasını da anlayamıyorum. saygılar.