bugün

lord voldemort

serinin son iki kitabını ingilizce okumuştum. atladığım noktalar olmuştu, türkçe de okudum. ama hala bir şeyi anlamadım bu adamla ilgili. yazarken anlarım belki.

--spoiler--
şimdi bu abimiz ruhunu toplam 7+1 parçaya bölüyor değil mi?
yok ediliş sırasına göre bakalım;

günce,ginny weasley tarafından yanlışlıkla bulundu, harry potter tarafından basilisk dişiyle yok edildi.

gaunt yüzüğü, aslında diriltme taşı, dumbledore kastı buldu, bir şekilde yok etti ve lanetlendi. eli meli gitti hep, tüm vücuduna yayılacak ve en fazla 1 sene içinde onu öldürecekti. en pis lanet de bundaymış ha.

madalyon, ismimden esinlesen rowling'in yarattığı regulus yürüttü bunu, ron weasley gryfindor kılıçı ile parçaladı. bunu da niye adam gibi taşımadılar da paso boyunlarına astılar anlamadım. güç yüzüğü mü len bu.

kupa, gringotts'dan çalındı, baya gürültü patırdı oldu. voldi (peeves öyle diyordu en azından çeviride) bunun yürütülmesinden sonra çaktı durumu. hermione granger tarafından basilisk dişiyle parçalandı.

diadem, gerzek voldi bir tek ben buldum burayı diye gitmiş nereye saklamış öküz. galiba crabbe'in yarattığı bilmem ne ateşi ile parçalandı. goyle de olabilir.

nagini, dumbledore'un dediği gibi kendi kendine gezebilen bir şeye ruhundan parça vermek biraz manyaklık da olsa sevimli bir şeydi esasında. neville longbottom tarafından gryfindor kılıcı ile kafası kesildi.

buradan son parçadan önce +1'den bahsedelim, 7. parça kendi içinde ikiye bölünüyor bir kısmı bebek potter'a aktarılıyor. harry'nin kendini savunmadan feda etmesi ile yok oluyor.

hah o kalan son parça, harry'nin son kitapta voldi'yi yenerek yok ettiği parça.

bu şekilde 7+1 tamamlanıyor.

e peki bu eleman hani parça ile geri dönüyor? ateş kadehi kitabında yani. ortalıkta ölüden de beter dolanıyorum falan diyordu sonra hop geldi geri. niye, ruhunu bölmüş vs. peki hangi parça ile geri döndü. eğer bir parçayı kullandıysa o parçadan ruhu almış olur, oraya yenisini koymak için bir daha bölmesi lazım.
yok bunları kullanmadıysa gene geri döner o zaman. ne var ki sadık hizmetkarın eti, harry'nin kanı, bir kazanda karıştırdın mı. hehe neyse yani tam anlamadım ben orayı. ha bir de bebek potter'a saldırdığında ruhuna bir şey olmadı, sadece bedeni dağıldıysa, son parçayı yok ederken de aynı şey oldu diye uzatabiliriz mevzuyu da yoruldum.

ekleme: sonradan düşündüm de, ateş kadehi'nin başında nagini ortalıklarda gereğinden fazla dolaşıyor acaba onu mu kullandı dönerken? o zaman kullandığı parçadaki ruh yok olmuyor demektir. malum, hortkuluklara yapılan saldırıları öğrendikten sonra nagini'ye otur dizimin dibinde demişti. demek ki hala bir parçası onda. bu durumda niye 7'de böldü, tek bir tane ile yetinmedi sorusu gelir gündeme ki, birinin denk gelip yok etmesinden korkmuş olabilir. ne bileyim ya amaan.
--spoiler--

zorunlu ekleme: itü'deki entry'mden alıntı.