bugün

kedi

kedilerin umursamaz hayvanları oldukları herkes tarafından bilinir.
tabii ki bunun için kedileri suçlayamayız, evrim süreci kedilere bu hissi vermiştir.
köpeklerle karşılaştıralım.
köpekler varolduklarından beri sürüler halinde gezerler. bir köpeğin hatası, sürüyü etkiler, bu sebeple hata işleyen cezalandırılır. köpekler ilk zamanlardan beri, hata yapmanın kendilerinden başkalarına da zarar verdiğini ve bunun kötü birşey olduğunu bilirler.
kediler ise her zaman yalnızdırlar. hata yaptıklarında bunun bedelini kendileri öderler. başka bir canlıyla ilişki kurmadıkları için hatalarının başkasına zarar verme şansı yoktur.
günümüz evcil kedileri, atalarından miras kalan bu hisse sahiptir. bir vazo kıran kedinizi azarlarsanız bunu çok iyi anlar. ancak kendisi bir zarar görmediği için bunu bir hata olarak kabul etmez, sebepsiz yere sesinizi yükselttiğinizi düşünür ve bu kedilerin hiç hoşuna gitmez. büyük ihtimalle arkasını dönüp gidecektir.
bir gün denizde boğulsanız, köpeğiniz arkanızdan atlar ve sizi kurtarmaya çabalar.
kediniz asla böyle birşey yapmaz, bunu umursamaz olduğu için veya sizi sevmediği için değil, milyonlarca yıldır başkasına yardım etmek gibi bir güdüsü gelişmediği için yapmaz.
asla unutmayın, kediler yalnızdır. her zaman yalnız yaşamışlardır. topluluk içinde geçerli olan şeyleri ondan bekleyemezsiniz.
gene de kediler için umursamaz demek biraz sert olabilir. yalnız yaratılışları haricinde insanları ve kediler hariç, diğer hayvanları severler. bu sevgi dolayısı ile, yapmayacak gibi durmalarına rağmen enteresan şeyler yapabilirler. intihar eden sahibin arkasından balkondan atlayan kedi, sahibinin ölümü ile yemeden kesilip ölen kediler var. benim kişisel tecrübem, sarman kedim şiddetli öksürdüğüm zaman gelip boğazımı yalar. (dıştan tabii ki kafanızda enteresan şeyler canlandırmayın)
sakat uzuvların üzerine oturup veya hasta olan birinin göğsüne yatıp saatlerce mırlayan kediler oldukça sık rastlanan enstantanelerdir.