bugün

her kızı potansiyel sevgili olarak gören baba

burdan öncelikle doğmama yardımcı olan, bu yaşa getirip makina mühendisliği okumama ön ayak olan babama selam ederim.

şimdi burda artislik olsun diye mi yazdım makina mühendisliği kesinlikle hayır. babamın oğlum mühendis ol, iyidir mühendislik diye gaza gelmesi ile girdim bölüme. ama gel görki kız sayısı eksik parmaklı elin parmak sayısını bile geçmiyor. hali ile tatil zamanı gelen telefonlar hep erkeklerden oluyor.

şimdi lisede edinilen iki-üç kız arkadaşla memlekete dönüldüğünde görüştüğüm zaman babamdaki heyecanı anlatamam. lunaparka gidip çarpışan araba kapmak için koşan çocuk heyecanı. hemen kesenin ağzı açılıyor, istersen arabanın anahtarı verileyim deniyor. dışarda iken, arada bi arayıp "oğlum kızlar meşgul kızları sever şimdi önemli birisi var yanımda diyip kapa telefonu" diye öğütler veriyor falan.

yine subjektif olarak baba ile hep gittiğin bi bara gidersin, bi kız arkadaş gelip aa berkcancım nasılsın? nasıl geçti yıl gibi klişe muhabbetleri sarıla sarıla yaparken baba büyük bi gururla izler. sonrasında "e olm neden gitti kız?", neden vermedin ayarı diye sorar. e baba koydun ismimi berkcan diye kızlar gidip başkalarına veriyor. ben onların en yakın arkadaşıyım anlamıyorsun ki.

sen ismimi berkcan koy, makina mühendisliği iyidir diye öv; sonra neden sevgilin yok. ah baba ah.