bugün

üniversite bitince genel müdür olacağını düşünmek

evet arkadaşlar gene iş dünyası ve bu konu ile size tavsiyelerde bulunacak Mrnbsr size nacizane bu durumu özetlesin bakalım..

Şimdi koçito diyeceksinki senin daha yaş kaç puşt öyle havalardasın yada ne bileyim yalanını sikeyim gibi düşünceler genç dimağlarınızda hasıl olabilir ama benim sikimde olmaz... 8 yıldır çalışıyorum(bu dönemde ünide okudum sevgili okur hala da okuyorum).Ha birde ltd. ve aile şirketlerinin bebe genel müdürleri var onlara birşey demiyorum sonuç gayet ortada...

Aslında hayal etmek başarmanın yarısıdır. ama sen şimdi hiç tecrübe edinmeden,şirkete katma değerde bulunmadan direk müdürlük hayal ediyorsan ben senin hayalini bölmüyeyim sen böyle devam et..

Gardaş azmetceksin, en alttan başlayacaksın, "çıraklığını yapmadığın işin ustası olamazsın" düsturu ile hareket edeceksin. Üniversitede öğretilenlerle olsaydı bu iş Profesörlerin hepsi dünyayı yönetiyor olurduki sana bana zaten iş kalmazdı.Tamamen kişisel bir şey bu.Sen ne kadar kabiliyetliysen o kadar önün açık demektir.Ha birde "iş arıyorum maaş aralığı 1200-2000 tl aralığı" diye düşünüyorsan gene yanlış.Ne demiştik önce çıraklık.. Sen bir kapak at bakalım şirkete. Misal fotokopici oldun.En iyi fotokopici ol, diyelimki alanın pazarlama git en tecrübeli adamla takıl,dinle onu,birileri birşey yaparken satarken ederken izle zira en iyi öğrenme yolu göz hırsızlığıdır.

Şimdi bunlar olurken sende yatkınlık varsa zaten sivrileceksin.Birde antinyus şunu unutma kimse vazgeçilmez,alternatifsiz değildir.Sen işine öyle konstantre ol ki vazgeçilme.(Hişştt dikkat ettinmi bak şimdi koltuğa doğru bir göz kırpma var) işini severek yap ki zevk al.

Bunlar üstünkörü sözler bir bakıma..hiçbir şey kolay değil dünyada o yüzden azimli ol koçito..Tuttuğunu kopar.Daha anlatacak çok şey var ama iş dünyası dipsiz kuyu gelsen beni bulamazsın o derece.

Birde yüksekleri hedefliyorsan işyerine-ofise-fabrikaya ilk gelen sen olmaya çalış ve son çıkan olmaya bak.Sikilmedik bir kulağımız arkası kaldı dimedi dime sonra hemi kızanım;)

Üüptüm!!