bugün

çocuklarımız namaz kılmasın bale yapsın

Merhume zaatın anlatmak istediği şey anlaşılandan farklı olabilir, fakat kendini aydın olarak niteleyen bir insan, ne olursa olsun, dinle ilgili konuşuyorsa, dinden örnekler veriyorsa, bunu yaparken çok dikkatli olmalıdır.

islama göre ergenlikten sonra namaz farz, bu da yaklaşık olarak en geç 13-15 gibi yaşlar demek. E bugün bu çocuklar bu dini görevi yerine getirmek istiyorlarsa, okul saatine gelen namaz vaktinde nerede kılacaklar bu namazlarını? Elbetteki ibadetin gizlisi makbuldür fakat insanlar sokakta öpüşüp koklaşırken, bu çocuğumuz(sanki kötü bir şey yapıyormuş gibi) namaz kılmak için köşe bucak kaçmak, saklanmak zorunda mı?

Şunuda belirteyim, çocukların kişilikleri ailelerinin yönlendirmesiyle şekillenir çoğu zaman. Bundan daha doğal ne var? Ben din konusunda hassas bir veliysem, çocuğumun da benim gibi hassas olmasını elbette isterim, bundan doğal ne var? Evet küçük bir çocuk ezberlediği arapça duanın anlamını bilmiyo olabilir belki( ki bence arapçanın yanında anlamı da öğretilmelidir) ama düşünce sistemi ve iradesi oturdukça bunu iyi ki gençken ezberlemişim diyecektir. Hem her şey bir yana, dini çocuk yaştayken evladına öğretmek bir görevdir, kendi kararlarını kendi verebileceği yaşa geldiği zaman o çocuk istemezse inanmaz.