bugün

yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı

Antinyus çok önemli bu konu...Bilader dünyada kriz neden çıktı??Mortgage firmaları ile bankaların vermiş oldukları kredileri toparlayamayınca krizle birebir tanıştık,nefesini ensemizde hissederken "Lan acaba arkadan dokunduruyormu?" diyerektende hafiften ürperdik..

Emme ülkemizde krizin tetikleyicisi bankalar oldu..Şimdi koçito bankadan niye kredi alırsın?? Evet paran olmadığı için...Peki banka senin züğürt olduğunu bile bile kredisini geri isterse ne olur???
+ Arkadaki sana soruyorum!!!
- Hocam benim babam incir sattıyöö bizim tapulu köyümüz var...
+ He vallamı...Hehe kerata seni..incirin kilosu kaça hani getirmiyonda tadak hehe.(yalaka hoca)

Kriz olur coccuğum çünkü adam krediyi kapatmak için; ipotek ettiği şeyi satar,borç bulur,E-5 e felan dadanır...Yani ülkemizde bankalar (hatırlayacaksınız daha krizin ilk günleri kocuman bir bankamız hemen çalışanları çıkarttıydı.. Ha bunu niye diyom sen birazdan "Ula sen ne diyon işsizlik var memlekette" diye höykürünce bu sana bir dejavu ne bileyim anı tekrar yaşama havası katacak) kredilerini geri çağırmasaydı,dik dursaydı belki bu kadar çok krizin tantanası olmayacaktı...Alt satıra geçiyorum takip et Albertos hadi daha çok heyecanlanacak bu iş;)

Şimdi bu kriz bitermi?? Bence bitmez..Anlatayımmı neden??Akşam yemeğindede anlatabilirim hehe(zaten yalnızlık bu hale getirdi dünyayı kurtaracak sanki pezevenk)Bilader tüm dünyada işsizlik var ve sebebide küçük,sarı benizli,her yemeğe oturuşunda"Genemi pilav genemi pilav" diye miyavlayan,zaman zaman Ni Hao deyu havlayan Çinliler.Avrupalı getti fabrikalar açtı,Abd getti fabrikalar çalıştırdı ne oldu??sürekli olarak Avrupa+ABD de işçi çıkarıldı.(Önemsiz bir ayrıntı şimdi Çin yerle bir olsa gene sıçarız neden diye sual edersen güzel kardeşim bu çekik gözlü ibneler yüzünden kalifiye işçi azaldı)Bu işçi çıkarmaları sonucunda insanlar kredilerini ödeyemedi(Şimdi anlamaya başladın dimi yazımı çakkal seni) ve kriz başladı...

Sevgili Uludağ Sözlük;

Şu yukarıdaki anlattıklarımı normalde işim gereği para ile satıyorum..Sizinle anlaşabilirmiyiz?Sözlükle ilgili çok güzel planlarım var;) Bu arada Fatih Sultan Mehmet köprüsünüde satıyorum haberiniz olsun kelepir la:)

Koçito Çin çok tehlikeli..Hayır diyemiyoruzda tükürüğümüzde boğarız ibneleri:( Allah korusun ibnelerin hepsi üzerimize işese sel olur bizde sidik gölünde boğuluruz yeminlen..

Konumuza dönersek yavrum evladım türk malı alın lan..Üreticilerinizi destekleyin ürünlerin barkodlarına bakın 869 ile başlıyorsa alın..Lan kocaman kocaman fabrikalar işletiyoruz yeminlen maliyetine satıyoz yazık bize..

Hadi bakalım hep beraber"Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalıııııı"

Yerli malı haftası için yumurta ekmek getiren arkadaşım vardı içeriyi mundar eylerdi pezevenk... Yok la onları yedikten sonra ekşi ekşi... anladın sen onu;)