bugün

murat göğebakan ın lösemiye yakalanması

üzücü bir durumdur. benim yakin bir arkadasimin kiz arkadasini 31 yasinda dünyadan kopartmistir. kizda da doktorun söyledigi "akut lösemi" vardi. dört tür lösemi vardir - o kizin durumundan dolayi bu konuya uzak degiliz-
- akute myeloische leukämie
- akute lympatische leukämie
- chronisch myloische leukämie
- chronisch lympatische leukämie

akute lympatische leukämie iyilesebilen akut leukämiedir. myeloische leukämie ise ancak durdurulabilir, tam olarak hic iyilesmez. ve cok büyük bir ihtimalle yakalanan sahsin ölümüne sebep olur. gerilemesi genellikle mümkün degildir. gögebakan´in doktorunun konusmalari adamin limpatik lösemi´ye yakalandigi izlenimini ben de uyandirmistir. insallah öyledir.

myeloik lösemi ise cok inatcidir, ve cok da saldirgandir. benim bahsettigim kiz da myeloik lösemi vardi, hastalik güya gecmisti. hatta tedaviyi bile durdurdular.yapilan testler de hastalik gecmis göründüydü(yani akyuvarlar belirli bir sayidan daha fazla olmuyorlardi). sonra eve gelindi üc ay sonra belirtiler gene cikti, doktora gidildi, kandaki akyuvar sayisinin olmasi gerektiginden 90 kat daha fazla oldugu söylendi !!!! (lösemi kanin icindeki maddelerin bircogunun olmasi gerektiginden bambaska cogunluk ve azinlikta üretilmesi durumuna denir- en cok da kanda az olmasi gereken akyuvarlarin cok üretilmesi sonucunda olur)
o kiz bu ikinci doktor ziyaretinden 6 hafta sonra öldü.

...umariz murat gögebakan´in kaderi böyle degildir.