bugün

sivil darbe günlükleri

aslında ordu'nun da demokrasiden ne anladığı, siyasi mevzulara ne kadar hakim olduğu ortada, çok komikler. devam ediyoruz.

--spoiler--

ERUYGUR'LA TOPLANTI (01.03. 2004)

1. 3. 04 pazartesi saat 11.00. Aynı şekilde görüşme... Bizim önerimiz kabul edilmedi. Sonraen başa Şener';e (ŞENER ERUYGUR) gittik. Ceketi çıkarmış. "Kusura bakmayın" dedi. Ben de, "Demek ki bir şeylere soyundunuz"... Gülüştük.

Levent (LEVENT ERSÖZ) de oturdu. Dediğiniz gibi yazılırsa, engelleyebilirler. Zaten emirleri dinlemiyoruz, bunu ilan etmenin gereği yok.

Birliktelik kurmak gerçekten zor. Biz de zorlandık ama bunu başaracağız.."

ERUYGUR'LA YEMEK (21.04.2003)

21 Nisan 2003 pazartesi günü Emin ÇÖLAŞAN ile birlikte Şener ERUYGUR'la yemek. Beşevler, Anıttepe’deki Jandarma Tesislerinde.. Başlangıçta imam hatip okullarına ve irtica yuvalarına operasyonlar.Bazı videolar gösterdi. Bunlarla kararlı mücadele. Çölaşan birini sordu. O da "Bunlar önemli değil, bir blok olmak önemli" dedi. ileri gidene biraz dur,geride kala yürü diyeceğiz ve bir blok olarak ilerleyeceğiz dedi.

Bunların azgınlığından söz etti. 23 Nisan'da ne yapmak gerektiğini konuştuk. Mutlaka bir duruş göstermek gerektiğini söyledi. Olamaz dedi. Bunlar böyle dedi...

GÜNER'LE KONUŞMA (22.04.2003)

22 Nisan Salı günü Aslan GÜNER Paşayla Tle. görüşmesi.. 23 Nisan resepsiyonuna katılmama eğilimi..."izleme, takip, değerlendirme safhası bitti.Bundan sonra uyarı ve duruş aşaması başladı" dedi.Bunun ısrarla altını çizdi.

"23 Nisan'da Meclis'teki resmi törene katılırız ama, akşamki resepsiyon özel sayılır bunu öyle değerlendireceğiz.."

SHERATON SOHBETi (23.04.2003)

23 Nisan çarşamba... Fatih ve ŞENEL(GENELKURMAY ADLi MÜŞAViRi ERDALŞENEL)'le Şeraton'da sohbet

- Yav biz bu işi 28 Şubat'ta bitirecektik. Bunu ogün üç kişi planladık, Bir (ÇEViK BiR), Fevzi, ben.Her şeyi hazırladık. Bakanlar Kurulu'nu dahi.Müsteşarları bulmak zordu, onları da tamamladık.Karadayı (iSMAiL HAKKI KARADAYI) bizi uyuttu."Az sonra" dedi, "hemen" dedi. "Hükümet devrilsin ondan sonra" dedi...

"ÜSTELiK O ZAMAN AB DE YOKTU"

Artık gelip 10-15 yıl gitmeden işleri halletmek gerekiyor. Üstelik o ara AB de yoktu. Kopenhag olmamıştı. Şimdi her şey çok daha zor.

Bugün durum çok kötü. Çok. Bir numara teslim olmuş durumda. Bunu lamı cimi yok.

"(ÖZKÖK) iLE RECEP ARASINDA HAT VAR"

Onunla Recep arasında hat var. Hat var. Bunlar AB yasalarını tümüyle kendi çıkarları için uygulayacak.işte imar Yasası. Apartmanların altına mescit yapmanın yolunu açacak değişiklik planlıyorlar.Bir'in altı sağlam. Blok. Ama orası çok önemli.

ASLAN GÜNER'LE GÖRÜŞME (25.02.2003)

25 Nisan Aslan GÜNER'le (GENELKURMAYBAŞKANLIĞI GENEL SEKRETERi) görüşme...

- Artık izleme, takip dönemi bitti. Eğer anladılarsa iyi, anlamadılarsa yeniden söylenir. Biz bunları kapalı ortamlarda hep söylüyoruz. Ama artık kamuoyuyla paylaşmanın gerektiği bir durum doğdu. Tek neden türban değil. Kadrolaşma, Milli Görüş, siz de biliyorsunuz... Bundan sonra da gereken uygun platformlarla söylenecek.

- Geri adım?

- Hayır.. Olamaz. Artık belli bir duruş gösterildi.Son dönemde kimileri TSK'yı başka türlü göstermeye çalıştı. Hassasiyetlerinin değiştiği izlenimi verilmeye çalıştı. Ama öyle değil. TSK bir bütündür ve hassasiyetlerini korumaktadır. Atatürk'ün kurduğu bu rejimi korumak bizim görevimizdir.

MEHMET iLHAN'LA SOHBET

Mehmet iLHAN'la sohbet..

Her şey planlandığı gibi. 30-60 gün içinde ilk hareket. Sizin tahmininizden de öte. Çok öte.BiR'iN (HiLMi ÖZKÖK) yanı sıra 59'un (iLK DÖNEM AKP HÜKÜMETi) da gitmesi gerek..

içe kapandılar. iki aydır öyle. Aytaç Paşa çok ağır konuşacak. MGK'da konuşacak. Son tümce şu olsun demiş "Bunlar yapılmazsa kırılma yaşanır." Çok hazırlıklı gelecekler. Bunu biliyoruz. Ona göre konuşmak lazım. Aslında onlara konuşma diye de değil, doğru neyse o. Söylenip tamam denmesi lazım. Bunlar cevap veriyor. Öyle görünüyor

"YEREL YÖNETiMi BiLEN SUBAYLAR VAR"

Tümüyle bir temizlik. SBF mezunu, yerel yönetimleri bilen, eğitim almış subaylar var bu son şans olabilir. Yoksa daha kötü. Tümüyle bir yenilik. her konuda. AB sürecini de engellemeyecek bir süreç.Böyle olmalı.

Medyanın durumu bizi çok düşündürülüyor. Çoğu satılmış.

"ABD NE YAPAR BELLi DEĞiL"

ABD ne yapar bizim harekete o belli değil. Acaba... BiR Numara (HiLMi ÖZKÖK) en çok ona (ABD) mı güveniyor? Olabilir.

Öz ÖR (ÖZDEN ÖRNEK), Çetin (ÇETiN DOĞAN), Tamer (TAMER AKBAŞ) emekli edilirse bu iş bitmiş demektir. Ya da 27 (27 MAYIS 1960 DARBESi) benzeri bir şey olabilir demektir.O da kanlı olur. Komutanlar da öyle düşünüyor.

Irak'ta başarısızlık, Kıbrıs'ta son durum biraz rahatlattı ama, o da başarısızlık. Olay sadece irtica değil, Türkiye kayıyor bizi örnek müslüman ülke olarak tanıtıyorlar islam dünyasına, olmaz...

"CHP'DEN BiR ŞEY BEKLENMEZ"

CHP'den bir şey beklenmez. Bu hareket onu hesaba katmadan yapılacak.

STK'ler orduyu çekince güçsüz kalır. Bu sistemi koruyamaz. Onlar da bunun farkında. Kemalizmi bir ideoloji olarak gösteremediğimizi biliyorlar.Bunu söylüyorlar bize.

irtica zaferinden emin. Çok emin. "Geliyoruz" diyorlar.

"ANADOLU DÜŞTÜ"

Ankara'da resepsiyona katılınmadı ama Anadolu'da katılındı. Düştü Anadolu. Belki 19Mayıs'ta bir genelge çıkarıp türban varsa toplantıya katılamaması...

1- Bunlar (HÜKÜMET) değişmeyecek
2- Bir numara (HiLMi ÖZKÖK) değişmeyecek
3- CHP'den bir şey umulamaz
4- Vakit kaybetmemeli
5- Bu kez tümüyle halletmeli

MGK bir istişare yeri haline geliyor. O hale getiriyorlar. Bu kabul edilemez. Yaptırımı yok.Baktım, Aytaç Paşa MGK'da hep konuşmuş, ama o kadar. Yaptırımı yok.

--spoiler--