bugün

kütahya

dünyanın ilk borsasının bulunduğu,dünyada seramiğin ve "kil" in ilk keşfedildiği,bir zamanlar osmanlı devletinin en büyük eyaletlerinden anadolu beylerbeyliği'nin merkezi olan ilimizdir.güral porselen ve kütahya porselen ile dünyadaki bir çok ülkeye porselen satışı yapan ama söylentilere göre yine bu şirketler yüzünden gelişememiş olan ilimizdir.

neredeyse tüm ilçelerinde ve merkezinde de jeotermal kaynakları aşmış derecede bulunan,bor rezervleri,linyit rezervleri,gümüş rezervleri gibi bir çok yer altı kaynağına sahip olan ve türkiye de su kaynağı bakımından en zengin durumda olan illerden biri olan,ama kadri kıymeti bilinmemiş iç ege şehridir.

ayrıca evliya çelebi,ezop gibi ünlü isimleri yetiştirmiş olan,yıldırım bayezid'in bile şehzadeyken bir çok osmanlı şehzadesi gibi stajını yaptığı ilimizdir.mahalli sanatçıları ve folklorü çok ünlü ve köklüdür,en çok da haşhaşlı börekleri,gözlemeleriyle ünlüdür.

küçüktür,yaşam ucuzdur ve gece hayatının pek de eksikliğini hissetmeyecek öğrenciler için idealdir.çünkü güvenli ve yaşaması kolay bir şehirdir.