bugün

fallout

Amazon'da yayınlanan, aynı isimdeki oyunların uyarlaması olan dizi. Jonathan Nolan yine imza bir iş ortaya çıkartmış. Eğer fallout evrenine karşı merakınız varsa, Westworld gibi olan ama Westworld kadar kompleks bir şeyler izlemek istemiyorsanız Fallout gerçekten sizler için biçilmiş kaftan diyebilirim.

Diziyi izlemek istiyorum ama Fallout bilmiyorum diyorsanız, dizi, oyunlardaki detayların çoğunu ya açıklıyor ya da bir şekilde üzerine basıyor. Zaten tüm oyunları bir RPG, dolayısyla gerçek anlamda lore seviyesinde bir ilerleyen hikaye söz konusu, keza dizi de bu lore'un öyle aşırı dışına çıkmamış diyebilirm. Aşırı hakim olmasam da 3-4-ve New Vegas bitirmiş birisi olarak öyle aşırı gözüme takılan bir şey olmadı.

Çok aşırı spoiler olmayan ama kimi izleyicinin keyfini kaçırabilecek şeyler olduğunu düşündüğüm için spoiler altında yazacağım bir kaç detay var.

--spoiler--
Dizi, oyunlardaki bazı parçaları almış. Bazı noktalara da fanlar coşsun diye çok el atmamış. Bence girişmemeleri de iyi olmuş, çünkü hem sonraki sezonlar için yeni materyale ihtiyaç duyacak. Deathclaw falan mesela sadece ufak bir detay olarak var ama hiç görünmüyor. Keza Super Mutant askerler falan hiç hikayenin bir noktasında mevcut değiller. Daha da biz muhtemelen bir sürü bambaşka faction daha göreceğiz, hiç biri şu an için piyasada yoklar.

Dizinin şöyle bir avantajı da var, bu bir RPG olduğu için istediği gibi karakter yazabilir ve istediklerini yapabilirler. Yani hikayenin bir noktasında başrollerimizi komple kaldırıp yepyeni bir hikaye yazabilir. Fallout buna çok açık, Fallout aslında büyük bir dünyadaki küçük küçük insanların hikayelerinin anlatıldığı hikayeleri barındırıyor. Dizide de aslında farkında olmadan bolca gördük, daha da göreceğimizi düşünüyorum.

Bir de dizi, gerçekten Fallout 4'ün estetiğini çok almış görünüyor. Bazı lokasyonlar birebir Fallout 4'ten alınma. Muhtemelen de bu devam edecektir diye düşünüyorum.

--spoiler--