bugün

diktatörler ve tiranların tarihe karışması

Gandhi zırvalamış. Mesela napolyon dediğimiz adam 1940lara kadar fransa hariç tüm avrupada kötü adamdı. Tüm avrupa uluslarını işgal etmeye kalkmış alçak bi herif. -ti. Ne zamana kadar? hitler e kadar. Günümüzde napolyon hiç de öyle kötü hatırlanmıyor. Adamı en son joaquin phoenix oynadı iştr.

Başka ornek; Brutus u kimse anmıyor anan hain olarak anıyor ama cesar biliniyor. Halbuki o davada brutus haklı, adam cumhuriyete vefası yuzünden cesar i öldürüyor. Hain aslında o değil, cesarın kendisi ama hoop öyle hatırlanmıyor. Yani;tiran kazanmış işte.

Franco'nun mezarı madrid yakınlarında fallen vadisi denen güzel bir alanda yapılmış milliyetçi şehitler anıtındadır. Bu anıt mezarlık ispanyada en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelir. Doğum ve ölüm günlerinde yoğun katılımlı törenler yapılır.

Mussolinin partisi şu an italyada iktidarda, bunu detaylandırmaya bile gerek yok.

Almanya ise günümüzde hala işgal altında bir devlet. Günümüzde işgaller karakola askerini yerleştirmekle olmuyor, kurumlarını vesayet yoluyla kontrol ediyorsun, onlar yan çizince de küresel örgütlerle sıkıştırıyorsun. Onu da sallamazlarsa orduyu devreye koyarsın.sana sahte kahramanlar verirler ve onların peşinden gidersin (mesela ilk entryde adı geçen gandhi gibi). Filistin meselesinde israili tereddütsüz savunan tek devlet O yüzden almanyadır ve evet hitler in sevilmediği doğrudur.

Tiran ve diktatörler bir yere gitmedi şimdilik gözden uzaklar.