bugün

emeklilere zam müjdesi

Dünyanın hiçbir yerinde 50 yaş altında emeklilik diye birşey göremezsiniz. insanlar 38 yaşında emekli oluyor lan bu ülkede. 38? Yazıyla otuz sekiz. Bu bir dünya rekoru valla brava.
Bu durum yine şunu kanıtlıyor. Türkiye dünyanın en popülist ve çıkarcı liderlerini ve halkını içinde barındırıyor. Menfaati uğruna herşeyin yapılabildiği, ahlaksızlığın, kuralsızlığın gırla olduğu bir ülke.
Her seçim dönemi verilen vaatler geçmişten günümüze ülkenin bu hale gelmesinde bir sebep. Halk istiyor, yöneten de veriyor. Çünkü ikisi de aynı çıkarcı kültürden yetişmiş. Bu ülkede çok ufak bir azınlık dışında, herkes çıkarı uğruna herşeyi, herkesi satar.
Tepedekileri ve halkı birbirinden ayıramazsınız. Bir ülkenin yöneticisi, memuru, amiri yine o ülkenin halkından çıkar. Halkı neyse yöneticisi de, memuru da o'dur. Herkes herşeyden şikayet ediyor ama kimse kendini düzeltmiyor, aynı kaypaklıkla devam ediyor. Etmeye de elbette devam edecek. Böyle bir ülkenin kendi gücüyle ayakta kaldığına inanıyor musunuz?
Ben türkiye'nin batmasını kendi iyiliği için istemeyen dıj güçlerin yardımları olmasa bu ülkenin çoktan nalları dikmiş olacağını düşünüyorum.