bugün

british museum

yazılanların aksine 1 günde gezilebilecek müze. hatta 4 saatte komple turlayabilirsiniz. fakat verim alamazsınız. 2. saatten sonra eserlere karşı tepki verememe başlıyor. aşırı kalabalıkla birlikte biraz bunalıyorsunuz ve tabiri caizse overdose oluyorsunuz. o yüzden zaman varsa bence 3 ayrı turda gezin. ama aceleniz var ise 4 saatte bitirebilirsiniz.

içerde zaten dünyanın her yerinden efsane parçalar var. mısır , mezopotamya ve türkiye bölümleri mutlaka görülmeli. halikarnas mozelesinin olduğu galeri etkileyiciydi gerçekten. bunları gördükten sonra bunalmış bir şekilde çıkışa ilerlerken zorla da olsa ingiliz bölümlerine baktık. beni en çok etkileyen kalıntı ise ordaydı. manchesterda çamurlu bir bölgede mumyalaşmış bir adam bulmuşlar. yüzyıllardır orda duruyormuş ve saçları, sakalları dikkatli bakınca gözüküyor. mutlaka o adamı görün çok ürperticiydi gerçekten.

ingilizlerin buradaki her eseri çalmaları konusuna gelince de evet gerçekten öyle. bunu bütün dünya kabul ediyor zaten. onlar tarihi esere daha iyi bakar, iyi yapmışlar bakış açısını çok iki yüzlü buluyorum. hırsızlık hırsızlıktır. ha sendi kendi eserlerine sahip çıkamazsan değerini bilenler alıp götürüyor işte bu da ayrı bir gerçek. tarih bilinci olarak bizden 200 yıl ileride oldukları için, mecaz değil 150- 200 yıl önce türkiyeye gelip götürdükleri eserler var, kılıfına uydurarak çalabilmişler. özeleştiriyi yapmak lazım.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar