bugün

selçuk üniversitesi

Sevemediğim üniversitedir. Kampüsün ulaşımı güzel, nezih, ve eski entrylerde bahsedilen dangalak ülkücülerin olmadığı nispeten özgür bir ortama sahip amma asla ısınamadım bu kampüs ve şehire.

Koskoca bir şehir nüfusu ve kampüs ahalisi birer nargile kafe veya okey salonu müşterisi gibi. Ayakta öylece dikilirken bile boş beleş barzo öğrencinin biri salak saçma muhabbetler eder, kızları zaten çok garip. Hocaların azımsanmayacak kısmı (en azından benim bölümümde) ilkokuldaki dindar sınıf hocası gibi alakasız konuyu dine bağlar.

Bosna civarı güzel ama tam da hayallerinzi süsleyecek kadar değil, küçük bir yer. Konya'dan izole olması sayesinde orada da özgür ortam korunmuş bereket. Yakınlarında benim bildiğim iki adet alkollü mekan vardır. Biri Bosna içindedir birisi ise Bosna'nın dibindeki Grand Hotel'in altındadır. Alkollü mekan sektörü Konya'da tekellerin elinde, o yüzden öyle gidem değişik pub meyhane gazino falan gezem diye hayal etmeyin bu konuda çeşit çok az.

Halkı zaten değinmeye gerek bile yok ki yobaz ve karacahildir. Şehir merkezinde açık kız veya el ele giden çift gördüklerinde yerli halk bir bok varmışçasına bakar. Şehrin kekosu boldur ve musallat tiplerdir, uzak durmaya çalışın. Akşam çöktükten sonra Konya şehir merkezi, yani Zafer civarındaki ara sokaklarda pek dolaşmayın hiç hoş olmayan görüntülere şahit olabilir veya sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Kampüs civarında takılcam şehire inmem gezmem derseniz (Konya'da doğru düzgün gezilecek yer de yok amk) sizi biraz idare edecek ama bir süre sonra da sıkacak bir üniversite, genel olarak ele alırsak da yarrak kürek bir memleket, boktan bir üniversitedir. Burada okuyan kimse gönlü isteyerek burada okumaz, sadece tercih sonucu ve kadere boyun eğmektedirler. Tercih yapacak olan arkadaşlar burayı yazmasın, yazdırmasın.