bugün

yapay zekanın tüm meslekleri bitireceği gerçeği

dünyayı direkt robotlara teslim edelim.
robotlar çalışsın, üretsin, kazansın, harcasın, tüketsin. çünkü teknolojik işsizlik sebebiyle işsiz, parasız, amaçsız yığınlar oluşacaktır eğer korkulan derecelerde yapay zeka günlük yaşama entegre olursa.

bu kadar kalabalık bir dünya nüfusu mevcutken bir anda milyarlarca insanın belki de birbirlerini katletmelerine engel olup bir topluluk halinde yaşamalarını sağlayan çalışma, günlük dertler, bir şeyleri başarma azmi ellerinden alınırsa neler olabileceğini düşünmek bile istemiyor insan.

bildiğin universal basic income denilen sosyal yardım çekleriyle hayatını idame ettirmek zorunda kalacak değersiz yığınlar oluşacaktır sadece. yapay zekanın bu denli gündelik yaşama entegre olmasının çıkar yolu insanlığın diğer gezegenlere yayılmasıdır bence. en fazla bu aşamada işe yarayabilir bu teknolojiler. çünkü insanların günlük yaptığı işlerin elinden alındığı, günlük aktivitesi olmayan yığınların yapabilecekleri, insanların birbirinin kurdu olduğu da göz önünde bulundurulursa, pek hayra alamet olmayacaktır.
biraz distopik ama insanoğlu söz konusu olunca her şey beklenir.

lex friedman'ın podcastine konuk olmuştu geçenlerde open ai ceosu sam altman. direkt chatgpt'yi geliştiren adam bile bu teknolojinin dünyayı değiştirebileceğini ama kendilerinin de tam anlamıyla iyi mi kötü mü olabileceğini kestiremediklerini söylüyor.