bugün

memlekette iş var insanlar çalışmıyor diyen yandaş

--spoiler--

şu devlet memuru zihniyeti ülkeyi aşağılık boktan bir fakirliğe teslim edoyor nesillerdir. fakat bu kafa değişmiyor.

büyük günah? tamam öyledir sana ne?
vergi kaçırır? evet. aynen öyle bebeğim. gerçekçi vergi oranları olmazsa...

sigortasız, kaçak işçi çalıştırmak? dünyada mavi yaka altın çağını yaşıyor ama trde nitelikli işci bulamıyoruz. mecbur yabancı. bulsak da yine maliyetler gerçekçi olmuyor. s e r b e s t p i y a s a m e m u r.

bırak da amcan ekomiye can versin. maaş alıp yaşayan kendi işini yapamayan bir adam olmasın.

--spoiler--

Türkiye cumhuriyeti devletinin koyduğu kanunlara uymak memur zihniyetiymiş ne kadar ilginç. E tamam o zaman misal tck var, canını sıkan birini bıçakla, sonra git savcıya “ben kurallara uymayı memur zihniyeti olarak kabul ediyorum o nedenle haklıyım” de bakalım ne olacak.

Gğnahı kimseyi bağlamaz tabi, allahla kul arasında ama vergisel boyutunda duraksın genç dostum, orada “kamu menfaati” denen şey devreye girer ve vergisini ödeyen her vatandaşı ilgilendirir bu.

Kaçak işçi çalıştırmanın gerçekçi vergi oranları ile de ne ilgisi var acaba…oranlar realistik olsa kaçak çalıştırınca ödemiş mi oluyorsun karşılığını?…işçi bulunmadığı için de kaçak çalıştırılıyormuş bahaneye bakar mısın? Klasik 3 kuruş para veren köylü kurnazı küçük esnaf kafası işte. Eğer işçi bulamamaktan şikayetin var ise yaparsın günlük yevmiyesini piyasanın 4 katı, paşa paşa kapında kuyruk olur, ama eğer niyetin 3 ekmeğe 5 köfte ise o başka tabi böyle bahane arar durursun.

Bahane aramazsanız Böyle de saçmalık daniskası fikirlerden alternatif de üretmezsiniz o zaman gençler. Yani anladık şark kurnazısınız da yemezler yani.