bugün

recep tayyip erdoğan

https://galeri.uludagsozl...yip-erdo%C4%9Fan-2260447/

daha iyi arabaya binmek...
araba bir genel ihtiyaç.
insanın eli, ayağı gibi. özellikle 22. yüzyıl gerçeğinde değişen yaşam standartları düşünülürse araba bir lüks değil.

daha yeni bir telefon...
telefon bir genel ihtiyaç.
telefon, tabir-i caiz ise; parasını canını koruyan kapısında kasasında kilit (internet alışverişi, bankacılık işlemleri, sağlık, e-devlet vb başta olmak üzere) evini işini bekleyen ödemelerini tahsilatını alışverişini yapan koruyan güvenlik elemanı gibi olan telefon, güvenlik yamalarını program-yazılım vb güncellemelerini alması bu yazılım program-uygulamalara uyumluluk açısından yeni telefon zaruri bir ihtiyaç olup lüks olmaktan çıkmıştır.

daha çok konsere gitmek.
insan denen canlı amiyane-avam tabirle sürü halinde yaşayan sosyal canlı olup konser vb etkinlikler birey, aile, toplum gelişimi için genel bir ihtiyaçtır.
davranış bilimleri, insan gelişimi, eğitim, öğretim vb açısından konserler (sosyal etkinlikler) en az bir okul kadar toplum yapısında önem arz eder.
konserler (sosyal etkinlikler) örn; sanat (müzik) açısından ele alırsak toplumda bireyin-sanatın-kalitenin-bir arada yaşam kültürünün gelişmesine okullardan daha çok pozitif katkı yapar. aslında okul eğitiminin amacı a-b-c öğretmek, türkiye'nin başkentini öğretmek, 2+2=4 öğretmek değildir.
yine basit olarak örneklemek gerekirse; devlet güzel sanatlar akademisinde gördüğünüz eğitim size bir kurufasülyeyi, pastırmayı soğanı salçayı güveçi tanıtır, eğitim size malzemeyi kullanmasını öğretir ama bir bale bir tiyatro bir konser (monologlar ve tiradların olduğu konvaksiyonel tiyatro olarak algılanmasın) size pastırmalı kurufasülyenin lezzetini verir ve bu lezzeti size dünya'da hiç bir eğitim sistemi okulu veremez.
konserlerde yaşanan taciz (örn: yılbaşında taksim de yaşanan taciz rezaletleri) küçüklüğünden beri konsere gitmeyen sosyalleşemeyen iletişim kuramayan bir arada yaşama kültürünü edinemeyen insan çöplerinin neden olduğu rezalettir.
mümkünse aileler müzikal tiyatro bale konser vb etkinliklere çocuklarıyla katılmalı çocuklarına bir arada yaşama kültürünü sosyal sorumluluğu işlemeli.
daha uzun yazarım da pek anlayacak insan olmadığı için kendime zahmet vermeyim, neyse...

diyeceğim; araba, telefon, konser olmaz ise olmaz; insan gibi yaşamak için gerekli genel zaruri ihtiyaçlardır.
devletin bu zaruri ihtiyaçları karşılaması gerekir ki; bir tc vatandaşı olarak araba telefon konser benim seyahat iletişim yaşam standartlarım güvenliğim gelişimim için anayasal haklarım ve anayasal güvencelerim olan bu ihtiyaçlarım makul fiyatla bana sağlanmalı.
burada iletişim haberleşme yaşam standarlarım açısından anayal haklarımı güvenliğimi sağlayamamak ve insan gibi yaşamım için bu gereksinimleri karşılama çabalarım taleplerim hor görülemez.
(Anayasa, Madde 17):Herkes yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir.
Yaşama hakkı, bütün hakların temelidir. Savaş, sıkıyönetim ve olağanüstü hallerde dahi durdurulamaz, yok edilemez.

artık 22 yy da yaşadığımızı birilerine hatırlatmak istedim.
yukarıda hebere konu olan açıklamayı cb erdoğan etmiş olamaz, çünkü; bir cumhurbaşkanı böyle söz edemez.