bugün

sevgilim

ne garip ve bol keseden atılabilen bir hitap.

sevgili, zamanla yarıştırmaz, hop oturtup, hop kaldırır, ama aklı karıştırmaz. uğraştırmaz, dünden bulanıklaştırmaz. gözleriyle kanıtlamıştır bunu. sevgilim dediğin, sevdiğin, zorlaştırmaz. akıldan çıkartılıp, kalpten atılmaz.

ister yüz kilometre, ister on santimetre olsun nefeslerinizin uzaklığı, o nefeslerin karıştığı atmosferde varlığını unutturmaz. zor zamanlarında yapmacıktan dudak asmaz, oyuncaktan ağlamaz, satmaz, sattırmaz.

sevgilim diyorsan, diyebiliyorsan, sarıldığında gözlerini açmaz, açtığında uzaklara dalmaz, uzaklarda kendinden ayrı, kendisinden farklı, yalan bir hayatı yaşamaz, yaşatmaz.

sevgilim, sevgili kelimesinin yaban ellerde, yalancı dudaklarda, basit sırıtışlarda harcanmasını kafaya takmaz. seven insan ne yapsa, anlamını boşalttırmaz. sevgilim derken yalan söylerse ona gözlerin, iki nadim gözyaşı gibi avuçlarına aksınlar ve göremesinler onu bir daha. sevgilin yoktur, belki de hiç olmamıştır zaten aslında.

sevgilim kelimesi çıkabilirse dudaklarından ve miyop değilse gözlerin ve zamanında belki kırılmışsa bile kalbin ve üşümüşsen yanlış şehirlerde, bir buz teni ürpertecektir içini ve yangın yeri kılacaktır kalbini, bunu bilmelisin.

bilmelisin ki, sevgilim dersen eğer, bir düşman öldürür gibi, tüpsüz dalış yapmadan önce aldığın son derin nefes gibi, annenin ağır hastalığında sabahlara kadar refakatçi kalman gibi ekonomik olmalısın.

sevgilim bu değilse eğer, tanışmaktan memnun kalmadığım onlarca insanın dediği gibiyse eğer, varsın sevgilim olmasın.
zaten sevgilim dediğiniz oysa eğer, bırakınız yaşanmasın. *