bugün

türk halkı neden hiçbir şeye itiraz etmiyor

aslında tam tersi her bir şeye itiraz etmekteyiz. misal kırmızı ışık yandı diye isyan eden yüzlerce adam görüyorum. sanki bir daha hiç yeşil ışık yanmayacakmış gibi isyan ediyorlar hemde.. fırına ekmek almaya gidince önünde bekleyen 3 kişi varsa fırıncıya isyan ediyorlar. sanki o üç kişi temelli orada sıraya girmişler 1 dakika içerisinde ekmeklerini alıp gitmeyeceklermiş gibi.. hastaneye gidiyoruz ve sıra oluyor. her ne kadar bazı arkadaşlar "artık sıra beklemiyoruz cağnımmm" deseler bele eşek gibi sıra oluyor hastanede. gene bir isyan furyası başlıyor. ekseriyet ile 60 yaş ve üstü teyzeler dayılar. zannedersin ki hastanedeki sıra hemen kendilerine gelmez ise holdingleri 2 şer milyon lira zarar edecek. oysa ki tek dertleri eve gidip dizilerini kaçırmamak..

bizim isyanımızdan muaf olan şey siyaset. siyasette insanlar takm tutar gibi parti tuttuklarından misal iktidarcılar tuttukları parti ne yaparsa yapsın itiraz etmiyorlar. ediyorlar ama içlerine ediyorlar kelimeler dillerine bir türlü gelmiyor nedense. aslında itiraz değil isyan edilmesi gereken milyonlarca şey varken sessiz kalıyorlar. aynı şekilde bizim muhaliflerde oy verdikleri partinin yanlışlarını kolay kolay kabul etmiyorlar. neden ? çünkü tuttukları partiyi ölümüne savunuyorlar her yerde. eğer isyan ederlerse tükürdüklerini yalamış olacaklar ya. sanki milletin çok da şeyinde dün savundukları şeyin bugün yanlış olduğunu söyleseler. bizde hatadan dönmek veya hata yaptığını kabul etmek gibi şeyler yok. maalesef yok. nasıl ki "bilmiyorum" kelimesi yoksa bu da yok. oysa o kadar basit ki. birisi bir adres sorduğunda "bilmiyorum" demek bilmediğin halde aranan yeri yanlış tarif edip adamı boşu boşuna yanlış yere göndermekten çok daha doğru bir şey.

valla arkadaşlar, kardeşler, gençler, sevgili romalılar. hayat zor. geçim derdi çok daha zor. o yüzden siz siz olun ne kendinizin ne ailenizin ne de çoluğunuzun çocuğunuzun hakkını başkalarına yedirmeyin. a partisi gider b partisi gelir önemli değil. önemli olan sizin hakkınızı yedirmeyen onurlu ahlaklı ve dürüst insanlar olabilmeniz. siz derken biz işte hepimiz..