bugün

yeni gelin terörü

Bu tipleri pokemon gibi evrim geçirip yeni özellikler kazanan mahluklar olarak düşünürsek bir sonraki hali çok daha tehlikelidir.
Şöyle izah edeyim; bunlar kendi çabalariyla birşey yapmamis doğru düzgün bi işte çalişmamiş ve vasfı olmayan kisiler olduklari için. Yine çevredeki kendileri gibi evli çiftlerle arkadaşlık kurarlar. Çok geçmeden hepsinin arasinda belirli sebepten (konuşacak birşeyleri yok fakat vakit çok) bir " (bkz: sidik yarışı)" başlar.

Tabi bu yarış aslında zavallı kocaları üzerinden yürür. Birinin evde yapılan tadilatlar, yenilenen herhangi bir mobilya veya perde vs, yeni araba alınması gibi şeyler inceden inceden birbirlerinin gözüne sokulur. Sadece bu da değil cocuk yapmak veya cocugun "zirttiripirtti" kursuna gonderilmesi de bu yarışa dahildir. Ha unutmadan elinde katalogla parfum satan ablalar da bu şekilde bir etkinin tesirindedir. Kârı hep eksilerde olsada bırakmaz. Olan hep kocasına olur. Mesailerle borç ödemekle ömrünü çürütür. Borçları ve iş değiştirme korkusu yüzünden işyerinde haklıda olsa herkese eyvallah çeker. Bu stres birikir ve evde asabi, suçlu, başarısız eş, iş yerinde ise şamar oğlanına döner. Bunu onlarca kişiden özetlediğim için atladığım yerler olsa da bu karakterleri takip ederseniz 3 veya 5 yıl sonraki halleri tam olarak böyledir.