bugün

bursada polise şiddet uygulayan kadınlar

basit tıbbi müdahale ile giderilebilir” şeklinde darp/cebir raporu verilecek olan darp konularında bu şekilde elde görüntü veya tanık yoksa daha dava bile açılmadan takipsizlik, bu şekilde bir kanıt varsa dava açıldıktan sonra cezasız bir şekilde kapanır. hakimin takdiridir ama denetimli serbestlik bile verilmez. yediğin tokatla kalırsın.

ayrıca polis görevini yaparken direnişle karşılaşması halinde bu direnişi kıracak ölçüde zor kullanabilir ancak bazen polisinde eli kolu bağlanır. örneğin bu olay. aslında kanunlarımızda kadın erkek eşitliği olduğu için “polis erkekse zor kullanılacak şahıs erkek olmalıdır” demiyor. ama polisimiz daha önceki yaşanan olaylarda taciz iftiraları veya halkın zihniyeti bozuk ve devlet düşmanı bir kesiminin polise verdiği tepkiyi hatırlayarak müdahale edemiyor.

Son olarak polis görevini yaparken herhangi bir şekilde darpa maruz kalması sonucu şahıstan şikayetçi olması halinde, cadde üzerinde iki vatandaş kavga etmiş gibi yargılanıyor. Bu adam babasının tarlasını yedirmemek için değil asayişi sağlama görevi gereği bu şiddete maruz kalmış diyen yok. Tabi kanun lazım.