bugün

taylan antalyalı

top rakipteyken melo, kendisindeyken 2012 selçuğa dönüşen futbolcu. terim sayesinde 6 numarada eşine pek rastlanmayan, rüyalarında bile göremeyeceği bir çıkış yakaladı. terimin de en iyi özelliklerinden birisi bu. eski birçok futbolcu da bahsetmiştir hoca hangi oyuncudan nasıl verim alacağını, oyuncunun kendisinin bile bilmediği asıl mevkisini ortaya çıkartmakta uzman olduğunu. ergün, hakan, suat, okan, donk... kimin nerede tam randımanla oynayacağını çok iyi bilip direkt mevkisini değiştiriyor. "sen artık busun" diyerek.

çevre kontrolü
oyun vizyonu
mücadele
alan savunması
sırtı dönüp aldığı topla ileri çıkmaya hazırlanan beklere tek pas
savunma arkasına pas (selçuk gibi)
diyagonal pas (melo gibi) ve bu pasları iki ayağıyla da atabiliyorken
bir orta sahada olması gereken her şeyi yapıyor.

ben ki kolay kolay hiçbir oyuncuyu beğenmem (özellikle orta saha ya da stoper ise) fakat son 3 maçta oynadığının %70ini ilk devre bitene kadar oynamaya devam etsin galatasaray kendisini elinde tutamaz. ndiayede olduğu gibi birden şak diye sayarlar 15-20 milyonu.

edit: alttaki entryye ithafen:

gecen sezon taylanin ozguveni berbatti. girdigi her macta cok kotu top kayiplari yapiyor, takima kontra yediriyordu. ayakta durmaya mecali yoktu. terime gelen taylan elestirilerine de terim "zamanı var" diye cevap verdi.

ayrıca taylan da ozan da zorunluluktan oynamadi. ozanin piyasaya ciktigi mac yedekte stoperde cok iyi oynayan donk vardi. ozanin paso penalti yaptirdigi donem kendisini kesip rahatlikla donku oynatabilirdi. ve evet, su anda da yedek kulubesinde donk var. ona ragmen hoca 3 ay boyunca selcuk ve rierayla birlikte taylani 6 numaraya hazirlamis. kariyerinde ilk kez 6 oynayan ofansif bir oyuncunun bu kadar iyi alan kapatması tesadüf değil.

2000 jenerasyonunun yeteneklerini ilk keşfeden, şubatın ortasında cumartesi akşamı fener maçı oynayıp bu yaşına rağmen pazar sabahı stada u19 maçlarını izlemeye gidip notlar alan, o jenerasyonu analarından babalarından iyi tanıyan terime "ozanı o parlatmadı" diyorlar lol.