bugün

üniversite mezunlarının iş bulamıyor olması

üniversite mezunları iş bulamıyor değil kendi mesleği ile ilgili iş bulamıyor. yoksa eşek olana itina ile semer vurulur. ülkemizde zaten iş verenler sıkıntı bir de deneyim soranlar var. adam yeni mezun deneyimin var mı diye abesle iştigal soru soruyor. sen verme o vermesin iş bu adam nerde deneyim kazanacak.

ülkede tanıdık, torpil, referans olmadan iş problem. yok herkes iş bulmak zorunda değilmişte yok devletin görevi değilmişte. öğretmen fazlası varsa niye kontenjan veriyorsun. öğretmenler atanamıyor hep kasiyer oluyorlar yazık değil mi ? birini tanıdım müzik öğretmeni sözleşmeli mi neymiş 1,500 tl mi ne kazanıyormuş ders başı gündelikçi işçi gibi. ama kadrolu olsa heralde 4.000 bin tl alır.

mühendiste öyle elini attığın inşaat mühendisi bir de inşaat sektörü canlıyken iş bulamıyor bulanlarda üç kuruşa talim. ee velilere ne pompaladılar. herkes okuyacak büyük adam olacak okutun çocuğunuzu. şimdi yeaaa her okuyan iş mi bulmalı. hem git 16 yıl zorunlu eğitim de. millet gitsin çıraklık yapsın ya da adam akıllı meslek okulları aç.

iş kur mesela yok kurs açıyormuşta yok iş başı eğitimmişte. kurs açıyor yaşlı teyzeler güne gider gibi gidiyor lak lak yaparız etkinlik olur hem de para kazanırız. kurstan ne öğrendi nereye işe başladı. iş başı eğitim de patrona jest adam nasılsa devlet veriyor diyor 6 ay elemanı çağırıyor kullanıyor 6 ay sonra şut yerine yeni eleman gelsin beleş işçi.