bugün

menstrual kap

Kullanışımın üçüncü gününden bildiriyorum, fevkalâde!

Hangi ped markasını kullanırsam kullanayım cildim fazlaca hassas olduğundan mutlaka pişik sorunu yaşadığım için yıllar önce tampon kullanmaya başlamıştım. Yani zaten hali hazırda ped kullanmıyordum. Lakin gelin görün ki tampon hem fiyat olarak pahalı hem de toksik şok sendromu korkusundan üç saatte bir tuvalete koşturuyor insanı, sürekli zaman tutmak durumunda kalıyorsunuz ve bu psikolojik olarak da stresli bir süreç, ya da ben pimpirikliyim biraz ama çok uzun saatler ve sabit olmayan yerlerde çalıştığım için tampon kullanmak da bana çok konforlu gelmiyordu özetle.

Bu menstrual kapları baya bi araştırdım, muhtemelen bunu okuyan/okuyacak kadın arkadaşlarım gibi. Fikir olarak mantıklı gelse de insanı hemen cezbetmiyor kullanım itibariyle, kafamda bir sürü acaba oluştu. 12 saat nasıl kalabiliyor, dışarıda nasıl değiştirebilirim, hacimli bir şey nasıl hissetmeyeceğim, takmasıydı çıkarmasıydı dezenfektasyonuydu kaynatmasıydı... amaaan diyor insan lakin gelin görün ki hiç öyle değil.
Özellikle tampon kullanmaya alışıksanız takma çıkarmada zorlanmazsınız, sadece çıkarırken biraz havasını alarak çıkarmanız ve yavaş davranmanız gerekiyor yoksa her yer kan olabiliyor, sakin olununca hiçbir sorun kalmıyor ama.
Ben 16-24 saat arası sürekli ayakta çalışan koşan biriyim, asla hissetmedim, 3. Reglde alışıyor insan falan diyorlar daha ilk günde alıştım. Çok memnunum. Dışarda da takma çıkarma durumu hiç zor değil güzelce durulayip kullanabiliyorsunuz.
Canım adet kabı. Bundan sonra bir numaralı ürünümsün.