bugün

menstrual kap

kadınların regl dönemlerinde temizlik ve sağlık için tercih ettikleri şeylerden biri. erkekler kendi organlarına her şeyi takabiliyor, geçirebiliyor, hatta yetmiyor başkalarını da buna teşvik ediyorken kadınlar da elbette kendi cinsel organlarına sağlık ve temizlik amacıyla istediklerini yaparlar.

konu çevre olduğunda ped, tampon gibi şeyler bir atık haline geliyor. fakat bu kabı aldığınızda 2 ile 10 yıl arasında tek bir tanesini kullanabiliyorsunuz. çevre açısından mükemmel bir ürün. üstelik pis de değil.

üretimi tamamen insan vücuduna uygun maddelerden, medikal silikon. plastik vs değil.

takarken vajinanın açık bir halde olmasına özen göstermek gerekiyor. ayaktayken takmaya çalışmak zarar verebilir. en iyisi çömelme pozisyonundadır. vajinanın en açık olduğu pozisyonu tercih edin yani. en komik olduğunuzu zannettiğiniz sohbetlerde müthiş seks pozisyonlarını anlatmanızdan farklı bir amaçla burdayım. ne ayıp, ne pis. dışardaki yorumları dinleyerek önyargıyla dolmayın. kendinize yararlı ve sağlığınıza iyi olan şeyleri gönül rahatlığıyla tercih etmek lazım. bilimden de uzak kalmayın.

insanlar sırf takılmasından ve çıkartılmasından, adet kanından tiksindikleri için bundan tiksinirler. adet kanı vardır, sağlıklı kadın olduğumuzu gösterir. vajina ise vücudumuzda burnumuz, kulağımızdaki delikler gibi olan içimizden dışımıza doğru bir boşluk. oraya dokunan bir toz hemen cinsel amaçlara koşturarak gitmez. vajina da vücudumuzun bir yeri. onu abartıp ay açılıyor ay şu dokunuyor diyenleri sessize alın. kalkıp o kapla sevişmiyoruz. konu bizim rahatlığımızsa, hijyense buna odaklanmak en doğrusu.

takılması için 2 tür katlama şekli var, bu katlamayı yapmadan takmak zorlayabilir yine.

ürün vajinaya takılıyor, duvardan, serviksten geçip rahime gitmiyor yani. bunu takıp çıkartamama içinizde kalma vb şansı yok.

12 saat içerde kalma süresi en iyi avantajlarından. gayet dışarı çıkıp koşturabilirsiniz, temizlik kaygısı olmadan. tüm kanı içine alabilecek ve sızması mümkün olmayan bir yapıda çünkü.

3 ayrı boyutu var. vücuda, kanama yoğunluğuna göre seçebilirsiniz.

takıldığın hiç hissedilmemesi gerekiyor. hissediliyorsa rahatsızsanız, bir şey yanlış gitmiş demektir. gün boyunca hiç yokmuş gibi olan, kadınların konforunu ve temizliğini diğer malzemelerden ayıran bu kap, çok güzel düşünülmüştür.

o diğer konuşan insanların bizim bu amaçlarımız dışında organlarına neler takıp neler geçirdiklerini tahmin edemezsiniz. cinsel sağlık, kadın sağlığı ve bunlar için geliştirilmiş pekçok şeye açık olun. kadınlar olarak biz kendi hijyenimizi herkesten fazla düşünüyoruz. adet dönemini yaşayıp bilen biziz. her vajinaya konan dokunan şey pis olmuyor. çağdışı olsa bu dönemde çıkarılmaz herhalde bu ürün. sağlık alanına teşekkür etmeli.

son notlar olarak: zara zarar vermesi mümkün değil. herkesin zarı farklı şekilde zaten. çok çok nadir olarak tüm vajina girişini kaplayan bir zara sahipseniz, zaten bunu fark edersiniz. olmuyorsa zorlamayın. o durumda dahi zara zarar vermezsiniz, zorlandığınızı hissettiğinizde vazgeçebilirsiniz.
o zar esnek bir yapıda olduğu için, en fazla esner. buraya kadar ''kızlık zarı'' denilen zardan bahsettim.

denize girerken, uyurken sıfır hissetme ve sıfır sızma. hiç regl değilsiniz gibi.

tampon da zara zarar vermez fakat tampon takılınca sürekli hissedilir ve sızma ihtimali var. ve asıl hijyen açısından riskli olanlar ped ve tamponlardır. kanı bir alana yayıyor, aşırı kanamış olduğunuz hissini veriyor hatta. menstrual kapta öyle değil, azıcık kanadığınızı fark ediyorsunuz aslında.

kadınlar için denenmesi en güzel şeylerden. elbette korkularınız kaygılarınız varsa denemeyin, kendinizi en güvende hissettiğiniz yöntemi tercih edin. aklınızda bulunsun, bilinsin diye anlattım.