bugün

sol elle yemek yemek haramdiri ilk kez duyanlar

düz bir açılımı olan duyma işi. bazı soruların cevapları inananlar için aslında basittir.

ilk entryde sade bir şekilde "şeytanın işi müslümanın işi olamaz ve peygamber(a.s) böyle bildirmiş" denilerek sunum yapılmıştı, fakat sade anlatımla ikna edilmeye kafi gelmemişlerin ispatı meseleyi deruni bir şekilde ele almayı gerektiriyor.

müslümanlığının ve islami ilkelere itaatkarlığının ikna mekanizması daha süslü kanıtlara meylediyorsa sende bir arıza vardır hocam.

mesela, bu duruma karşılık "insanın sol eli yasak kılınmış, şeytanla benzerliği var diye" denildiğinde inanması güç geliyor da, fakat şöyle bir izahın:

insanların parmak aralarında iyi huylu mikroplar vardır bunlar parmak uçlarındaki kötü huylu mikropları yiyorlar ve bu döngüyle el temizlenmiş oluyor. işte sol elde iyi huylu mikrop sayısı az hatta hiç yoka yakın seyrettiğinden sol el yasaktır.

ardından; "işte bu ya. islam dini mükemmel mantıklı. işte benim dinim gördünüz mü gebeşler."

diyorsan;

hatırlatırım, yukarıdaki iyi huylu kötü huylu mikrop bilgisi tamamen sallamadır. eee n'oldu şimdi dininden mi soğudun birden? sen bir iman sorgusuna çek kendini. içi boşalmış, dejenerasyona maruz kalmış, modernize edilmiş, islami sandığın şuurun çağa uyarlanmış...tekrar dene, tekrar doldur.