bugün

15 aralık 2019 beşiktaş yeni malatyaspor maçı

futbolculuk hayatında emsalsiz yetenek, teknik direktörlük hayatındaki başarısıyla yakın geleceğin yıldız teknik direktörü, Beşiktaş efsanesinin takımının hak ederek kazandığı zorlu deplasman. Maçın bir diğer kazananı da muhteşem beşiktaş taraftarı. Oyun okuma olarak avcı, bireysel performans olarak güven yalçın maçın en açık ara kaybedenleri. Hatta lens'i ilk 11'e koymayan ya da en azından devre arası oyuna dahil etmeyen td'nin güven yalçın değişikliği ile kendi ipini çektiği maç. sahadaki en güzel iki şey 97 hatta 100 dakikalık maçta 85'te gelen bifouma'nın muhteşem golü(harbi sanat eseri gibi tekrar tekrar izlesnesi gol) ve emsalsiz efsanemiz sergen yalçın'ı her şeyiyle hak ettiği beşiktaş teknik direktörlüğüne özellikle getirmeyen tüm odaklara yollanan beşiktaş selamı.

akılcı ama bir o kadar da gönlümüzü yaralayan şey ise oynattığı futbola hasta olduğumuz sergen yalçın'ın maç sonu açıklamasındaki şu cümle; "benim takımlarım hep göze güzel gelen baskılı, atak futbol oynar içte ve dışta. ama artık öyle oynatmayacağız biz de çünkü kimse oynattığın futbolun güzelliğine bakmıyor."
bu açıklamanın en büyük nedeni 4 maçta en az 7 puanı hakem eliyle çalınmış, üstüne 3 maç ceza almış ve de hakkı her daim yenilen sergen hoca'nın artık bu adaletsiz düzene karşı skor odaklı futbol oynatarak; böyle düzene böylesi yakışır tepkisi.

hak etmedikleri yerlerde hak etmedikleri itibarı görenlere karşı kazanmanın yolu bu malesef. keşke güzel futbol, tutku dolu akıl kazansaydı ama o futbolumuz ile fark yaratacağımız, fair play ortamı oluşana, o beklediğimiz zaman gelene kadar parolamız 3 puan, işaretimiz akılcı sonuç odaklı taktik.