bugün

türkiye nükleer güç olmalı mıdır sorunsalı

kardeşim senin rasat'ın 2011 de rusya'dan, göktürk 2'in çin'den, Türksat 2A uydusu Güney Amerika‘dan, Türksat 3A fransız guyanası'ndan, ilk yerli tasarım ve üretim olan Türksat-3USAT çin'den, Türksat 4A'n kazakistan'dan.. buraya dikkat; kazakistan! Türksat 4B'n ikince kez kazakistandan uzaya fırlatıldı.

kardeşim senin uydunu neden kazakistan fırlatıyor bunu bana bi açıklasana. bi kazakistan kadar değilsin yani.. bugün senin uydunu fırlatan adam kim bilir nelerini biliyor, görüyor.. nelerine ulaşıyor..

sen hep eksiksin. bu coğrafyada birileri kendini değil ülkesini düşünmediği her gün eksik kalacaksın. uydu göndereceksin santralin yok. uydunu üretecek kapasiten yok. tesisin yok. altyapın yok. yeterli donanımda personelin yok. hadi tesisi başkasına kurdurdun, emanet edecek adamın yok, bu da elin japonunu, çinlisini, amerikalısını getirip koyman demek ki güvenliğin için yapacağın son şey bu olmalı.

nükleer santralden bahsediyorsun güvenli bölgen yok. bölgeyi güvence altına aldın, yine emanet edecek, güvende tutacak yeterlilikte personelin yok. daha geçen ay kıbrıs girne'de cephanelik patladı sebebi bilinmiyor. gidip el alemin çöpe atacağı ekipmanı getirmişsin türkiye nükleer güç olmalı mıdır diye soru soruyorsun.

türkiye, insanların can sağlığı nedeniyle nükleer güç olmamalıdır. hatta türkiye mümkünse hiçbir anlamda bir 'gücü' simgelemesin. senin ülkende düne kadar ayda 4 tane bomba patlıyordu. önce halkının güvenliğini sağla sen.

cevap veriyorum; hayır!